Na Tematskoj sjednici razmatrana Informacija o problematici provedbe u praksi Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja s gledišta gradskih propisa

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na današnjem zasjedanju povodom sazivanja Tematske sjednice, kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, razmatralo Informaciju o problematici provedbe u praksi Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja s gledišta gradskih propisa iz istog područja, te otpočetih sudskih postupaka i refleksije sudske prakse i postupaka u odnosu na Grad Sarajevo s prijedlogom zaključaka. Osim gradskih vijećnika i članova radnih tijela Gradskog vijeća, sjednici su nazočili predstavnici općina i općinski vijećnici četiri gradske općine, predstavnik Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, predstavnik KJKP „Rad“, predstavnik KJP Veterinarska stanica d.o.o. Sarajevo, Direktor Veterinarske stanice Novi Grad Sarajevo, Kantonalni inspektor za veterinarstvo, predstavnica Fondacije „Dogs Trust“ BiH, predstavnica Asocijacije za inicijative i razvoj i drugi pozvani gosti.

Gradonačelnik Komšić izražava potporu radnicima hotela „Holiday Sarajevo“ u borbi za očuvanje radnih mjesta

Dana 09.03.2015. godine gradonačelniku Grada Sarajeva Ivi Komšiću su se s molbom za potporu s ciljem očuvanja radnih mjesta obratili radnici hotela „Holiday Sarajevo“ (bivši Holiday Inn). U ovom pismenom obraćanju radnici su naveli kako je na zahtjev radnika stečaj hotela otvoren dana 09.06.2014. godine zbog nagomilanih dugovanja na ime poreza, doprinosa i neisplaćenih plaća, te da je dva mjeseca prije proglašenja stečaja većinski vlasnik hotela potpisao Ugovor o zakupu i upravljanju hotelom s tvrtkom Hrid d.o.o., sada Holiday Resort d.o.o. Navedena tvrtka je u srpnju 2014. godine preuzela poslovanje hotela i sve radnike koji su se u tom trenutku nalazili u radnom odnosu. Od tog dana hotel biva ponovo doveden u funkciju i to na način da posluje pozitivno i bolje nego u razdoblju prije otvaranja stečaja, a plaće, porezi i doprinosi radnika se počinju redovito isplaćivati.