Град Сарајево и ове године осигурао стипендије за 221 стипендисту Фонда ИКРЕ

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић и директор Фонда ИКРЕ др. Смајо Халиловић потписали су данас Уговор за стипендирање и школовање дјеце бораца, погинулих бораца и погинулих цивила – жртава рата овог фонда, а која се налазе у изузетној социјалној потреби. Вриједност уговора је 200.000 КМ, а стипендију ће добити 221 ученик основних и средњих школа. Висина стипендије је 100 КМ мјесечно, а исплаћиват ће се за девет мјесеци школске 2014./2015. године. „Град Сарајево у континуитету већ седму годину стипендира чланове овог фонда“,  казао је градоначелник Комшић, те додао да је Градска управа Града Загреба, на челу са градоначелником Миланом Бандићем и ове године планирала у свом буџету средства за одлазак 150-оро дјеце Фонда „ИКРЕ“ на едукативно-рекреативно путовање у Хрватску.

Фолклор – тема Другог Дана националних мањина у Сарајеву 13. јуна 2015.

Представници Вијећа Европе, Емир Аџовић и Ведран Мајсторовић, посјетили су пројектни тим Градске управе Града Сарајева који реализује пројекат „Дани националних мањина у граду Сарајеву“. Аџовић је честитао пројектном тиму на успјешно организованом првом Дану националних мањина, посвећеном традиционалним јелима и пићима, који је реализован у марту ове године.

Одавање почасти делегације Града Сарајева поводом Дана Кантона Сарајево и 23. годишњице битке за одбрану Предсједништва РБиХ

Поводом обиљежавања Дана Кантона Сарајево и 23. годишњице битке за одбрану Предсједништва РБиХ, делегација Града Сарајева, предвођена замјеником градоначелника Ранком Човићем, заједно ће са представницима Скупштине и Владе Кантона Сарајево у суботу, 02.05. 2015. године положити цвијеће и одати почаст погинулим бранитељима и шехидима:

Због Празника рада, 1. маја нема посјета Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да ће у петак, 01. маја 2015. године, Вијећница бити затворена, јер је тај дан проглашен нерадним даном у Федерацији Босне и Херцеговине.

Градско вијеће додијелило признање „Кључ Града Сарајева“ папи Фрањи

Признање „Кључ Града Сарајева“ додијељено папи Фрањи, на 25. сједници Градског вијећа Града Сарајева, одржаној данас, Градоначелник ће уручити Папи, током његове посјете Сарајеву 06.06.2015. године. На сједници Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао Суљо Агић, Предсједавајући Градског вијећа, вијећници су прихватили оставку, те је одлуком Градског вијећа и формално разријешен функције замјеника Градоначелника Аљоша Чампара. Одлучено је и о разрјешењу, односно избору новог члана Етичког вијећа. На данашњој сједници, усвојена је Одлука о усвајању Регулационог плана „Махмутовац“, са Одлуком о провођењу исте.

Потписивање уговора за стипендирање дјеце бораца и погинулих цивила – жртава рата Фонда ИКРЕ

У четвртак, 30.04.2015. године у 11.00 сати, градоначелник Сарајева Иво Комшић и директор Фонда ИКРЕ др. сц. Смајо Халиловић потписаће уговор за стипендирање и школовање дјеце бораца, погинулих бораца и погинулих цивила – жртава рата овог фонда, а која се налазе у изузетној социјалној потреби. Вриједност уговора је 200.000 КМ, а стипендију ће добити 221 ученик.Висина стипендије је 100 КМ мјесечно, а исплаћиваће се за девет мјесеци 2015./2016. године.

Најава одржавања 25. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 25. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 29.04.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића број 3/1.

Обиљежена 22. годишњица страдања дјечака у Јукићевој улици

Полагањем цвијећа данас је на Кошевском брду, у улици Јукићева испред броја 132, обиљежена 22. годишњица погибије тројице дјечака. У име Града Сарајева почаст су одали савјетници градоначелника, Мила Еминовић и Неџад Фазлија. Цвијеће су на спомен – обиљежје положили и представници Општине Центар, Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995., те ученици ОШ „Мехмед-бег Капетановић Љубушак“, Сарајево. 

Сарајево и Београд договорили конкретнију сaрадњу на београдском Самиту пријестолница

На позив градоначелника Београда Синише Малија, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић учествује на Самиту пријестолница 2015. На овом значајном београдском скупу, који се одржава данас у организацији Града Београда и Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), учествује 13 лидера градова централне и југоисточне Европе, као и високи представници Европске комисије у Европском парламенту, међународних организација, дипломатског кора и привредника.

Делегација Града Сарајева положила цвијеће на спомен обиљежје и мезар страдалих беба Дјечијег дома „Бјелаве“

Помоћник градоначелника Сарајева Рамиз Кадић, у име Града Сарајева положио је данас цвијеће на спомен обиљежје и мезаре шест беба на градском гробљу „Влаково“, које су трагично страдале у пожару у Дјечијем дому „Бјелаве“, чиме је обиљежена осма годишњица њихове смрти. Тог кобног 22. априла 2007. године животе су изгубили најмлађи штићеници Дјечијег дома „Бјелаве“ Медина Бостанџија, Ал`дина-Далал Акмаџић, Амина Чустовић, Џемал Шабановић, Фаик Краснићи и Дамир Пејановић, док је 18-еро дјеце теже и лакше повријеђено.