Град Сарајево суфинансирао спот пјесме Кристијана Салиховића

Помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт, Рамиз Кадић присуствовао је вечерас  промоцији спота пјесме кантаутора Кристијана Салиховића под називом „Писмо сину и свим нашим синовима”, одржане у кину Критерион. Град Сарајево је суфинансирао израду овог спота којим се шаље јасна порука против мржње у Босни и Херцеговини, али и у региону. Кристијан Салиховић је истакао да је пјесма настала из љубави према његовом деветогодишњем сину Карлу који не би требао искусити оно што је он видио у рату од 1992. до 1995. године. 

Студенти из Тоскане одали почаст жртвама на сарајевским Маркалама

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић данас се обратио студентима из Тоскане који су у току једнодневне посјете нашем граду одали почаст жртвама на сарајевским Маркалама. Том приликом градоначелник је упознао студенте Тоскане да се 5. фебруар обиљежава као Дан сјећања на све погинуле грађане Сарајева у периоду 1992.-1995. „Тог датума, 1994. године на овом мјесту погинуло је 68, а рањено 114 грађана“, истакао је  Комшић те додао да је важно да младе генерације знају шта се дешавало у Сарајеву прије 20 година, јер само на тај начин се може градити боља будућност и из Сарајева послати другачије поруке за разлику од оних трагичних.

Свечани концерт Сарајевске филхармоније у суботу, 09. маја у Вијећници у организацији Града Сарајева

Сарајевска филхармонија ће у суботу 09. маја 2015. године са почетком у 20.00 часова у Вијећници одржати Свечани концерт у организацији Града Сарајева.  Тим поводом данас је у просторијама Градске управе одржана прес конференција, на којој је градоначелник Иво Комшић казао да цијели свијет, посебно Европа, са врло значајним манифестацијама, обиљежава 09. мај – Дан Европе и 70. годишњицу побједе над фашизмом. „Град Сарајево је једна од ријетких, да не кажем једина државна институција, која поред Делегације ЕУ у БиХ, обиљежава овај значајан датум.  Ово је прилика да подсјетимо домаћу и међународну јавност и на годишњицу отварања обновљене сарајевске Вијећнице. Такођер, Деветог маја званично је отворено Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995. На овај дан се сјећамо и одајемо почаст и свим жртвама атомског напада на јапанске градове, Хирошиму и Нагасаки, као и свим страдалима у вихорима рата 20. стољећа“, истакнуо је градоначелник Комшић. 

Заједничке изјаве градоначелника Сарајева и амбасадорице САД-а у БиХ поводом примопредаје каменог фрагмента из Вијећнице

У петак, 08.05.2015. у 14.00 часова, биће уприличена свечана церемонија на којој ће градоначелник Сарајева проф. др Иво Комшић предати амбасадорици Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Њ.Е. Морен Кормак, камени фрагмент из Вијећнице.  Овај камен биће уграђен у подзид трга у побратимском граду Дејтону, који ће се градити у част сјећања на амбасадора Ричарда Холбруке-а.

Због организације Свечаног концерта Сарајевске филхармоније нема посјета Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да неће бити посјета Вијећници у периоду од четвртка, 07.05.2015. од 14.00 часова године до недјеље, 10.05.2015. године до 10.00 часова због организације Свечаног концерта Сарајевске филхармоније.