Градоначелник Комшић амбасадорици Кормацк уручио камени фрагмент из Вијећнице

На данашњој свечаној церемонији уприличеној у просторијама Града Сарајева, градоначелник Иво Комшић је предао амбасадорици Сједињених Америчких Држава у БиХ Њ.Е. Морен Кормацк, камени фрагмент из Вијећнице. Овај камен бит ће уграђен у подзид трга у Дејтону, који ће се градити у част сјећања на амбасадора Ричарда Ц. Холбрука, истакнутог америчког дипломату и мировног посредника који је имао пресудну улогу у креирању и потписивању Дејтонског мировног споразума.

Градоначелник Иво Комшић положиће цвијеће на спомен-обиљежје Вјечна ватра на Дан Европе и побједе над фашизмом

На Дан Европе и 70. годишњицу побједе над фашизмом, у суботу 09. маја у 10.00 часова,  градоначелник проф. др. Иво Комшић ће у име Града Сарајева одати почаст и положит цвијеће на спомен-обиљежје Вјечна ватра.

Градоначелник уприличио пријем за носиоце Партизанске споменице 1941.

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић, примио је данас носиоце Партизанске споменице 1941. поводом обиљежавања 09. маја, Дана Европе и 70. годишњице побједе над фашизмом. Градоначелник Комшић подсјетио је да је Град Сарајево једна од ријетких, уствари, једина државна институција, која поред Делегације ЕУ у БиХ, обиљежава овај значајан датум. „Тим поводом Град Сарајево организира Свечани концерт Сарајевске филхармоније у Вијећници који ће се одржати сутра, 9. маја у 20 часова, а преносиће га БХТ1“, казао је Комшић.