Чланови Државног театра Истанбула посјетили Вијећницу у организацији Града Сарајева

Помоћница градоначелника Драгана Солаковић је данас у име Града Сарајева пожељела добродошлицу умјетницима драмског ансамбла Државног театра Истанбула у сарајевској Вијећници.„Изузетно нам је задовољство што вас као амбасадоре културе и умјетности пријатељске Турске и њеног главног града Истанбула, можемо поздравити у овом прекрасном, репрезентативном здању – градској Вијећници. Овај наш јединствени драгуљ и симбол духовне виталности Сарајева и БиХ, постало је једна од најзнаменитијих туристичких, али и културних атракција града Сарајева“, истакнула је помоћница градоначелника Солаковић.

Градоначелник Комшић уприличио пријем за супругу предсједника Р Турске у сарајевској Вијећници

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић примио је данас у сарајевској Вијећници супругу предсједника Републике Турске, Емине Ердоган и супругу члана Предсједништва БиХ, Себију Изетбеговић. Прва дама Турске у Сарајеву је заједно са својим супругом Рецепом Тајипом Ердоганом, који је у званичној посјети нашој земљи. Пожељевши добродошлицу у Сарајево, градоначелник Комшић упознао је прву даму Турске  са историјатом градње Вијећнице и, фазама њене обнове и реконструкције, која је трајала 18 година.

Прва прес конференција поводом одржавања бициклистичке трке Сарајево Гранд Прих 2015.

Градови Сарајево и Источно Сарајево ће 14. јуна ове године поновно бити домаћини бициклистичке утрке Сарајево Гранд Прих 2015. У поводу одржавања овог врхунског спортског догађаја позивамо Вас на прву прес конференцију, која ће се одржати у четвртак, 21.05.2015. године у 15.00 часова у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева (улица Хамдије Крешевљаковића 3/1). На прес конференцији новинарима ће се обратити Рамиз Кадић, помоћник градоначелника Сарајева, Ненад Самарџија, градоначелник Источног Сарајева, те Златко Бербић, предсједник Бициклистичког савеза БиХ.

Градоначелник Иво Комшић упутио телеграм сућути породици Афана Рамића

Градоначелник Сарајева Иво Комшић је упутио телеграм сућути породици Рамић, поводом смрти академског сликара Афана Рамића, једног од најистакнутијих босанскохерцеговачких сликара, добитника Шестоаприлске награде Града Сарајева, изузетног човјека и омиљеног Сарајлије. „Са невјерицом и тугом примио сам вијест о смрти великог човјека, истакнутог грађанина Сарајева и Босне и Херцеговине, једног од најзначајнијих ликовних умјетника БиХ, мог драгог пријатеља Афана Рамића.