Gradski vijećnici usvojili Inicijativu za obrazovanje novog ministarstva za lokalnu samoupravu, pri Vladi Federacije BiH sukladno zakonu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 26. sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, Predsjedatelj Gradskog vijeća, službenim obavještenjima Mandatno – imunitetskog povjerenstva, upoznato o prestanku mandata gradske vijećnice Tatjane Ljujić Mijatović, koja je podnijela ostavku na mandat gradske vijećnice i na sve dužnosti koja iz tog mandata proizlaze. Kao posljedicu prestanka ovog mandata Gradsko vijeće je, svojom odlukom, i razriješilo dužnosti gradsku vijećnicu. Također, informacijama Mandatno – imunitetskog povjerenstva, Gradsko vijeće je službeno upoznato o dodjeli mandata gradskoj vijećnici Branislavi Rakonjac, koja je, zatim, davanjem svečane izjave primila dužnost i stekli prava i obveze gradskog vijećnika.

Izaslanstvo Grada Sarajeva polaganjem cvijeća obilježilo 23. godišnjicu od masakra u Ferhadiji

Izaslanstvo Grada Sarajeva predvođeno zamjenikom predsjedatelja Gradskog vijeća, Mirom Lazovićem položilo je danas cvijeće na mjesto masakra u ulici Ferhadija. Na ovaj dan, prije 23 godine, s agresorskih položaja je ispaljena minobacačka granata kalibra 82 mm od čijeg je rasprskavajućeg djelovanja smrtno stradalo 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana. Bilo je to prvo masovno stradanje civila u opkoljenom Sarajevu tijekom protekle agresije.

Saznajte svoj redni broj na drugom Sarajevo Grand Prix

Sarajevo Grand Prix održava se po drugi put u Bosni i Hercegovini.  Kao i 2014. godine, tako će i sad prvih osam natjecatelja imati priliku za osvajanje UCI bodova, a samo jedan od njih, onaj najbrži osvojit će Sarajevo Grand Prix nagradu. Prošlogodišnji pobjednik Marin Matej već je pozvao sve natjecatelje i rekreativce da dođu 14. lipnja. Bitno je napomenuti da će se ove godine obarati i Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu. S obzirom da se rekord drži već pet godina, Bosna i Hercegovina ima priliku da se još jednom, sportski, upiše u veliku Guinnissovu knjigu.

Grad Sarajevo počasni pokrovitelj međunarodnog foruma „Reactivate Sarajevo“

Pod počasnim pokroviteljstvom Grada Sarajeva, od 28. do 31.05.2015. godine, Sarajevo će biti domaćin međunarodnog foruma pod nazivom „Reactivate Sarajevo“.
S ciljem predstavljanja i oživljavanja potencijala grada Sarajeva, na Forumu će se obrađivati teme poput urbanog planiranja, kulturno-povijesnog naslijeđa, energetske učinkovitosti, ekologije i održivog turizma, prometa, infrastrukture na olimpijskim planinama, projekta Sarajevo Smart Cityi dr.