Градски вијећници усвојили Иницијативу за образовање новог министарства за локалну самоуправу, при Влади Федерације БиХ у складу са законом

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној 26. сједници, којом је предсједавао Суљо Агић, Предсједавајући Градског вијећа, службеним обавјештењима Мандатно – имунитетске комисије, упознато о престанку мандата градске вијећнице Татјане Љујић Мијатовић, која је поднијела оставку на мандат градског вијећника и на све функције која из тог мандата произлазе. Као посљедицу престанка овог мандата Градско вијеће је, својом одлуком, и разријешило функције градску вијећницу. Такође, информацијама Мандатно – имунитетске комисије, Градско вијеће је службено упознато о додјели мандата градској вијећници Бранислави Ракоњац, која је, затим, давањем свечане изјаве примила дужност и стекли права и обавезе градског вијећника. 

Делегација Града Сарајева полагањем цвијећа обиљежила 23. годишњицу од масакра у Ферхадији

Делегација Града Сарајева предвођена замјеником предсједавајућег Градског вијећа, Миром Лазовићем положила је данас цвијеће на мјесто масакра у улици Ферхадија. На овај дан, прије 23 године, са агресорских положаја је испаљена минобацачка граната калибра 82 мм од чијег је распрскавајућег дејства смртно страдало 26, а теже и лакше рањено 108 наших суграђана. Било је то прво масовно страдање цивила у опкољеном Сарајеву током протекле агресије.

Сазнајте свој редни број на другом Сарајево Гранд Прих

Сарајево Гранд Прих одржава се по други пут у Босни и Херцеговини.  Као и 2014. године, тако ће и сад првих осам такмичара имати прилику за освајање УЦИ бодова, а само један од њих, онај најбржи освојиће Сарајево Гранд Прих награду. Прошлогодишњи побједник Марин Матеј већ је позвао све такмичаре и рекреативце да дођу 14. јуна. Битно је напоменути да ће се ове године обарати и Гинисов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на свијету. Обзиром да се рекорд држи већ пет година, Босна и Херцеговина има прилику да се још једном, спортски, упише у велику Гинисову књигу. 

Град Сарајево почасни покровитељ међународног форума „Реактивате Сарајево“

Под почасним покровитељством Града Сарајева, од 28. до 31.05.2015. године, Сарајево ће бити домаћин међународног форума под називом „Реактивате Сарајево“.  У циљу представљања и оживљавања потенцијала града Сарајева, на Форуму ће се обрађивати теме попут урбаног планирања, културно-историјског наслијеђа, енергетске ефикасности, екологије и одрживог туризма, саобраћаја, инфраструктуре на олимпијским планинама, пројекта Сарајево Смарт Сити др.