Челници Међународне санкашке федерације изразили жељу и спремност за обнову санкашке, боб и скелетон стазе на Требевићу

Помоћник градоначелника Сарајева за образовање, културу и спорт, Рамиз Кадић, данас је са сарадницима  у Вијећници уприличио пријем за челнике Међународне санкашке федерације (ФИЛ), који ће у нашем граду одржати годишњи састанак Предсједништва и Извршног одбора ове организације. Кадић се у име Града Сарајева и његових грађана захвалио на  подршци коју ова федерација годинама пружа члановима Санкашког савеза БиХ како би оспособили санкашку, боб и скелетон стазу на Требевићу за одржавање љетних тренинга на санкама на точковима. Тако је Међународна санкашка федерација обезбиједила донацију од 15 санки на точковима, 15 кацига и 17 пари специјалних патика, у укупној вриједности од  143.000 КМ.

Град Сарајево представио своје актуелне развојне пројекте на међународном форуму „Реактивате Сарајево“

„Град Сарајево као мјесто сусрета различитих култура и цивилизација, као мјесто у којем се одувијек његује комшилук, као највећа тековина заједничког живљења на овим просторима, је идеалан за одржавање форума под називом \’Реацтивате Сарајево\’.  Због тога је Град Сарајево заједно са градоначелником проф. др. Ивом Комшићем прихватио почасно покровитељство овог еминентног скупа“. Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Градимир Гојер је овим ријечима поздравио учеснике Форума, који је данас почео са радом у Дому младих Скендерија. 

Такмичите се на Сарајево Гранд Прих 2015 и освојите бицикл Трек Марлим 5

Међународна утрка Сарајево Гранд Прих 2015 одржаће се 14. јуна. Полазак је испред Градске скупштине у Источном Сарајеву, иде се према Илиџи те ће се возити бициклистичком стазом према Тргу Босне и Херцеговине гдје ће и бити оборен рекорд, али и дочекан побједник Сарајево Гранд Прих 2015. Побједници утрке добијају УЦИ бодове, као и главне награде. Обзиром да поред такмичарског дијела има и рекреативни, вожња заљубљеника у бициклизам 14. јуна имаће двојако значење. Прво је свакако то што се на овакав начин промовише здрав живот, али и  бициклистички туризам у Босни и Херцеговини. Друго значење је то што ће рекреативци својим доласком, заједно, возећи један иза другог оборити Гинисов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на свијету.

У Вијећници обиљежен Свјетски дан непушења

Данас је у градској Вијећници обиљежен Свјетски дан непушења под мотом „Зауставите илегалну трговину духанским производима“, у организацији ЈУ Завод за јавно здравство Кантона Сарајево и Града Сарајева. У циљу подстицања одговарајуће позорности јавности о значају супротстављања нелегалне трговине духана и духанских производа, замјеник градоначелника Сарајева, др. Ранко Човић је казао: „Незаконита трговина људским производима је велики глобални проблем који се одражава на здравствене, правне и економске аспекте, руковођење и корупцију. Према истраживањима, једна од 10 цигарета и других духанских производа који се данас конзумирају у свијету, набављена су илегално.