Čelnici Međunarodne sankaške federacije izrazili želju i spremnost za obnovu sanjkačke, bob i skeleton staze na Trebeviću

Pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport, Ramiz Kadić, danas je sa suradnicima  u Vijećnici upriličio prijem za čelnike Međunarodne sanjkačke federacije (FIL), koji će u našem gradu održati godišnji sastanak Predsjedništva i Izvršnog odbora ove organizacije. Kadić se u ime Grada Sarajeva i njegovih građana zahvalio na  potpori koju ova federacija godinama pruža članovima Sanjkačkog saveza BiH kako bi osposobili sanjkačku, bob i skeleton stazu na Trebeviću za održavanje ljetnih treninga na sanjkama na točkovima. Tako je Međunarodna sanjkačka federacija osigurala donaciju od 15 sanjki na točkovima, 15 kaciga i 17 pari specijalnih patika, u ukupnoj vrijednosti od  143.000 KM.

Grad Sarajevo predstavio svoje aktualne razvojne projekte na međunarodnom forumu „Reactivate Sarajevo“

„Grad Sarajevo kao mjesto susreta različitih kultura i civilizacija, kao mjesto u kojem se oduvijek njeguje susjedstvo, kao najveća tekovina zajedničkog življenja na ovim prostorima, je idealan za održavanje foruma pod nazivom \’Reactivate Sarajevo\’.  Zbog toga je Grad Sarajevo zajedno s gradonačelnikom prof. dr. Ivom Komšićem prihvatio počasno pokroviteljstvo ovog eminentnog skupa“. Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Gradimir Gojer ovim je riječima pozdravio sudionike Foruma, koji je danas počeo sa radom u Domu mladih Skenderija.

Natječite se na Sarajevo Grand Prix 2015 i osvojite bicikl Trek Marlim 5

Međunarodna utrka Sarajevo Grand Prix 2015 održat će se 14. lipnja. Polazak je ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, ide se prema Ilidži te će se voziti biciklističkom stazom prema Trgu Bosne i Hercegovine gdje će i biti oboren rekord, ali i dočekan pobjednik Sarajevo Grand Prix 2015. Pobjednici utrke dobivaju UCI bodove, kao i glavne nagrade. S obzirom da pored natjecateljskog dijela ima i rekreativni, vožnja zaljubljenika u biciklizam 14. lipnja imat će dvojako značenje. Prvo je svakako to što se na ovakav način promovira zdrav život, ali i  biciklistički turizam u Bosni i Hercegovini. Drugo značenje je to što će rekreativci svojim dolaskom, zajedno, vozeći jedan iza drugog oboriti Guinnissov rekord u najduljoj biciklističkoj liniji na svijetu.

U Vijećnici obilježen Svjetski dan nepušenja

Danas je u gradskoj Vijećnici obilježen Svjetski dan nepušenja pod motom „Zaustavite ilegalnu trgovinu duhanskim proizvodima“, u organizaciji JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. S ciljem poticanja odgovarajuće pozornosti javnosti o značaju suprotstavljanja nelegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dr. Ranko Čović je kazao: „Nezakonita trgovina ljudskim proizvodima je veliki globalni problem koji se odražava na zdravstvene, pravne i ekonomske aspekte, rukovođenje i korupciju. Prema istraživanjima, jedna od 10 cigareta i drugih duhanskih proizvoda koji se danas konzumiraju u svijetu, nabavljena su ilegalno.

Grad Sarajevo će predstaviti svoje aktualne razvojne projekte na međunarodnom forumu „Reactivate Sarajevo“

Svečanom ceremonijom u sklopu koje su predviđene umjetničke izložbe, glazbeni program, video-mapping, dječje radionice i performanse, večeras (četvrtak) 28.05.2015. godine u 18.00 sati u Povijesnom muzeju, otvorit će se međunarodni forum pod nazivom „Reactivate Sarajevo“. S ciljem predstavljanja i oživljavanja potencijala grada Sarajeva, na Forumu, koji će trajati do 31.05.2015. godine, obrađivat će se teme poput urbanog planiranja, kulturno-povijesnog naslijeđa, energetske učinkovitosti, ekologije i održivog turizma, gradskog prometa, infrastrukture na olimpijskim planinama, projekta Sarajevo Smart City i dr.

Gradski vijećnici usvojili Inicijativu za obrazovanje novog ministarstva za lokalnu samoupravu, pri Vladi Federacije BiH sukladno zakonu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 26. sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, Predsjedatelj Gradskog vijeća, službenim obavještenjima Mandatno – imunitetskog povjerenstva, upoznato o prestanku mandata gradske vijećnice Tatjane Ljujić Mijatović, koja je podnijela ostavku na mandat gradske vijećnice i na sve dužnosti koja iz tog mandata proizlaze. Kao posljedicu prestanka ovog mandata Gradsko vijeće je, svojom odlukom, i razriješilo dužnosti gradsku vijećnicu. Također, informacijama Mandatno – imunitetskog povjerenstva, Gradsko vijeće je službeno upoznato o dodjeli mandata gradskoj vijećnici Branislavi Rakonjac, koja je, zatim, davanjem svečane izjave primila dužnost i stekli prava i obveze gradskog vijećnika.

Izaslanstvo Grada Sarajeva polaganjem cvijeća obilježilo 23. godišnjicu od masakra u Ferhadiji

Izaslanstvo Grada Sarajeva predvođeno zamjenikom predsjedatelja Gradskog vijeća, Mirom Lazovićem položilo je danas cvijeće na mjesto masakra u ulici Ferhadija. Na ovaj dan, prije 23 godine, s agresorskih položaja je ispaljena minobacačka granata kalibra 82 mm od čijeg je rasprskavajućeg djelovanja smrtno stradalo 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana. Bilo je to prvo masovno stradanje civila u opkoljenom Sarajevu tijekom protekle agresije.

Saznajte svoj redni broj na drugom Sarajevo Grand Prix

Sarajevo Grand Prix održava se po drugi put u Bosni i Hercegovini.  Kao i 2014. godine, tako će i sad prvih osam natjecatelja imati priliku za osvajanje UCI bodova, a samo jedan od njih, onaj najbrži osvojit će Sarajevo Grand Prix nagradu. Prošlogodišnji pobjednik Marin Matej već je pozvao sve natjecatelje i rekreativce da dođu 14. lipnja. Bitno je napomenuti da će se ove godine obarati i Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu. S obzirom da se rekord drži već pet godina, Bosna i Hercegovina ima priliku da se još jednom, sportski, upiše u veliku Guinnissovu knjigu.

Grad Sarajevo počasni pokrovitelj međunarodnog foruma „Reactivate Sarajevo“

Pod počasnim pokroviteljstvom Grada Sarajeva, od 28. do 31.05.2015. godine, Sarajevo će biti domaćin međunarodnog foruma pod nazivom „Reactivate Sarajevo“.
S ciljem predstavljanja i oživljavanja potencijala grada Sarajeva, na Forumu će se obrađivati teme poput urbanog planiranja, kulturno-povijesnog naslijeđa, energetske učinkovitosti, ekologije i održivog turizma, prometa, infrastrukture na olimpijskim planinama, projekta Sarajevo Smart Cityi dr.

Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja „Zaustavite ilegalnu trgovinu duhanskim proizvodima!“

U petak 29.05. 2015. godine s početkom u 10.30 sati, u svečanoj dvorani gradske Vijećnice bit će obilježen Svjetski dan nepušenja. Tema predavanja je „Zaustavite ilegalnu trgovinu duhanskim proizvodima!“, a organizatori su JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u suradnji s Gradom Sarajevom. S ciljem poticanja odgovarajuće pozornosti javnosti o značaju suprotstavljanja nelegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda, prigodnim obraćanjima goste će pozdraviti dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, prim. dr. Emira Tanović-Mikulec, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, te dr. med. sci. Snježana Balta, direktorica JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.