Град Сарајево очекује од Владе КС брзо рјешавање имовинско-правних односа у циљу наставка реализације пројекта Требевићке жичаре

„Град Сарајево је у претходном периоду урадио много на пројекту Ревитализације Требевићке жичаре без обзира што ми нисмо њени власници. Тачније, урадили смо све оно на што смо се обавезали према Меморандуму о споразумијевању потписаним са донатором г. Едмондом Оферманом“, истакнуо је градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић на данашњој прес конференцији организираној у циљу да се јавности предоче до сада предузете активности, те даљи кораци у реализацији пројекта. Према Комшићевим ријечима, Град Сарајево је завршио пројекат рушења полазне и долазне станице, расписивање међународног тендера за преквалификацију, те избор најповољнија два понуђача опреме и припадајућих пројектантских радова. Ријеч је о водећим европским фирмама, италијанској „Лајтнер“ и аустријској „Допелмајер“. У међувремену  извршена су детаљна геодетска снимања терена и друге активности, као што је покретање процеса за добивање урбанистичке сагласности од Општине Стари Град, проглашење пројекта од јавног значаја.

Потписивање Споразума о реализацији пројекта уградње звучне сигнализације и тактилних трака за слијепа и слабовидна лица на подручју Општине Нови Град

У петак, 05. јуна 2015. године у 10.00 часова, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић, министар саобраћаја Кантона Сарајево Мујо Фишо и начелник Општине Нови Град Семир Ефендић ће потписати Споразум о реализацији пројекта уградње звучне сигнализације и тактилних трака за слијепа и слабовидна лица на подручју Општине Нови Град. Овим споразумом реализује се Пројект уградње звучне сигнализације и тактилних трака за слијепа и слабовидна лица, тј. обезбјеђују се услови независног кретања лица са инвалидитетом на подручју Општине Нови Град. За реализацију Споразума издвојиће се средства у износу од 55.040,00 КМ.

Градоначелник Иво Комшић уручиће признање Града Сарајева – Кључ града Сарајева Светом оцу Фрањи

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић ће у суботу 06.06.2015. године, прије мисе на Стадиону Кошеву Светом оцу Фрањи уручити признање Града Сарајева – Кључ града Сарајева са Повељом, што представља чин добродошлице и нераскидиве трајне везе Сарајева и Светог Оца. Кључ града Сарајева дизајнирао је Салим Обралић, бх. академски умјетник. Градоначелник Комшић, ће такође, Папи уручити и Медаљон, који је дизајнирао наш суграђанин Емир Хаџимуратовић, који већ годинама живи и ради у Француској. Медаљон представља нови симбол љубави и мира – спој симбола три конфесије које представљају Сарајево.

Град Сарајево обезбједио седам мобилних тоалета

Град Сарајево обезбједио је седам мобилних тоалета: четири ће у петак навечер (05.06.) бити постављени на паркинг простору Кампуса Универзитета у Сарајеву – преко пута аутобуске станице, а три у Вилсоновом шеталишту – од моста Суаде Дилберовић и Олге Сучић до моста Арс Аеви. Постојећи тоалет који се налази уз јужну фасаду Дрвно шумарске техничке школе у Вилсоновом шеталишту, биће отворен у суботу, 06.06. 2015. године у 05.00 часова ујутро.