4. међународни турнир „Играј фудбал, живи живот“ под покровитељством Града Сарајева

Под покровитељством Града Сарајева, од 18. до 21. јуна одржаће се  4. међународни турнир „Играј фудбал, живи живот“ на стадиону Отока, који ће окупити око 160 младих играча из осам клубова из региона и Европе. Организатор турнира је Удружење за подстицај културе и спорта „Професионал” из Сарајева. Тим поводом данас је у просторијама Града Сарајева одржана прес конференција на којој је Рамиз Кадић, помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт истакнуо да је подршка Града била неупитна. „Не само да је спорт изузетно важан за наше младе генерације, већ овакве манифестације потврђују да је Сарајево уистину спортски центар”. 

Градоначелник Сарајева Иво Комшић подржао 6. Међународни дјечији фестивал фолклора „Дјеца су украс свијета”

Градоначелник Сарајева Иво Комшић подржао је 6. Међународни дјечији фестивал фолклора „Дјеца су украс свијета”, који се одржао у нашем граду од 11.- 15. јуна 2015. године, у организацији Удружења за дјецу и младе  „Номинатив”. Сарајево је ових дана било пријестолница мира, среће и толеранције, а у оквиру три фестивалске вечери, публици су се представили дјечији ансамбли из Албаније, Бугарске, Црне Горе, Румуније, Мађарске, Србије и БиХ са преко 500 учесника који су извели традиционалне игре из земаља и градова из којих долазе. Поред концертних активности, учесници су осим Сарајева посјетили Зеницу, Мостар, Травник, Јајце и упознали се са културно – историјским знаменитостима ових градова.

Потписан Споразум о реализацији пројекта уградње звучне сигнализације и тактилних трака за слијепа и слабовидна лица на подручју Општине Нови Град

Градоначелник Сарајева Иво Комшић, министар саобраћаја Кантона Сарајево Мујо Фишо и начелник Општине Нови Град Семир Ефендић, данас  су у просторијама Градске управе потписали Споразум о реализацији пројекта уградње звучне сигнализације и тактилних трака за слијепа и слабовидна лица на подручју општине Нови Град укупне вриједности од 55.000,00 КМ. Овим пројектима озвучиће се семафори на четири најфреквентније раскрснице у Неџарићима: Анте Бабића – Алеја Босне Сребрене; Анте Бабића – Адија Мулабеговића – Трг ЗАВНОБиХ-а; потом Сафета Хаџића – Анте Бабића – X трансферзале, те Анте Бабића – Олимпијска.