Jedanaestogodišnji Filip Powell dobitnik glavne nagrade 2. Sarajevo Grand Prix-a

Dobitnik bicikla – glavne nagrade za rekreativce koji su obarali Guinnessov rekord u najduljoj biciklističkoj liniji na nedavno održanom 2. Sarajevo Grand Prix, je jedanaestogodišnji Filip Powell. Nagradu je Filipu uručio predsjednik Biciklističkog saveza i direktor Sarajevo Grand Prix-a, Zlatko Berbić, te članovi Biciklističkog kluba „Trek team“, koji su pružili tehničku potporu ovoj manifestaciji, značajnoj za promociju biciklizma, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Izaslanstvo Grada Sarajeva položilo cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra počinjenog u OŠ „Skender Kulenović“ na Dobrinji

Izaslanstvo Grada Sarajeva predvođeno pomoćnicom gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Draganom Solaković odalo je počast i položilo cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra počinjenog u OŠ „Skender Kulenović“ na Dobrinji. Na ovom mjestu, prije 20 godina, od granate ispaljene s agresorskih položaja iz Nedžarića, čekajući u redu za vodu, smrtno je stradalo sedam stanovnika Dobrinje, dok ih je dvanaest teže i lakše ranjeno. 

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio čestitku povodom mjeseca Ramazana

Povodom mjeseca Ramazana gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je čestitku mr. Huseinu ef. Kavazoviću, reisul-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, prof. dr. Enesu Ljevakoviću, muftiji Sarajevskom i dr. Feridu Dautoviću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. „Vama i svim muslimanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine želim da provedete post u krugu svojih najmilijih i u duhu poštovanja svoje posebnosti i međusobnog uvažavanja drugih. Duboko sam uvjeren da će Ramazanski post donijeti duhovni mir, ljubav i toleranciju koje vode općem napretku u našoj multivjerskoj i multinacionalnoj zajednici. Vjerujem da je kao mjesec božje milosti, Ramazan mjesec oprosta, humanosti i općeg dobra i da će doprinijeti stvaranju atmosfere međusobnog uvažavanja, jačanja duha zajedništva i života svih naših građanki i građana“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.