Једанаестогодишњи Филип Пауел добитник главне награде 2. Сарајево Гранд Приx-а

Добитник бицикла – главне награде за рекреативце који су обарали Гинесов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на недавно одржаном 2. Сарајево Гранд Приx, је једанаестогодишњи Филип Пауел. Награду је Филипу уручио предсједник Бициклистичког савеза и директор Сарајево Гранд Приx-а, Златко Бербић, те чланови Бициклистичког клуба „Трек тим“, који су пружили техничку подршку овој манифестацији, значајној за промоцију бициклизма, Сарајева и Босне и Херцеговине.

Делегација Града Сарајева положила цвијеће на спомен-обиљежје жртвама масакра почињеног у ОШ „Скендер Куленовић“ на Добрињи

Делегација Града Сарајева предвођена помоћницом градоначелника за локалну самоуправу, Драганом Солаковић одала је почаст и положила цвијеће на спомен-обиљежје жртвама масакра почињеног у ОШ „Скендер Куленовић“ на Добрињи. На овом мјесту, прије 20 година, од гранате испаљене са агресорских положаја из Неџарића, чекајући у реду за воду, смртно је страдало седам становника Добриње, док их је дванаест теже и лакше рањено.  

Градоначелник Сарајева Иво Комшић упутио честитку у поводу мјесеца Рамазана

У поводу мјесеца Рамазана градоначелник Сарајева Иво Комшић упутио је честитку мр. Хусеину еф. Кавазовићу, реисул-улеми Исламске заједнице Босне и Херцеговине, проф. др. Енесу Љеваковићу, муфтији Сарајевском и др. Фериду Даутовићу, главном имаму Меџлиса Исламске заједнице Сарајево и свим припадницима исламске вјероисповијести у Сарајеву и Босни и Херцеговини. „Вама и свим муслиманима Сарајева и Босне и Херцеговине желим да проведете пост у кругу својих најмилијих и у духу поштовања своје посебности и међусобног уважавања других. Дубоко сам увјерен да ће Рамазански пост донијети духовни мир, љубав и толеранцију које воде опћем напретку у нашој мултивјерској и мултинационалној заједници. Вјерујем да је као мјесец божије милости, Рамазан мјесец опроста, хуманости и општег добра и да ће допринијети стварању атмосфере међусобног уважавања, јачања духа заједништва и живота свих наших грађана и грађанки“, истакнуо је градоначелник Комшић у својој честитки.