Најава одржавања 27. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 27. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 24.06.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића број 3/1.

Градоначелник Комшић поздравио челнике Свјетске плесне организације у Вијећници

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић данас је у Вијећници уприличио пријем за челнике Свјетске плесне организације (ИДО-а) предвођене предсједником Михелом Вендтом, који бораве у Сарајеву поводом одржавања Годишње изборне скупштине ове организације у главном граду БиХ. Градоначелник Комшић је овом приликом поздравио и пожелио добродошлицу учесницима Скупштине, чију су организацију међу 40 кандидата, добили Град Сарајево, Босна и Херцеговина и Савез модерних плесова БиХ.

Сарајево водећи град „Градоначелника за мир”

Свјетска међународна асоцијација „Градоначелници за мир” (Мајорс фор Пис) је мрежа градова која промовише мир и успоставу свијета без нуклеарног наоружања до 2020. године. Ова асоцијација прогласила је Град Сарајево водећим градом „Градоначелника за мир“ у Босни и Херцеговини од 2015. године, који ће промовисати проактивне и независне активности прилагођене регији. Данас ову мрежу чини 6.675 градова из 160 земаља и региона, који изражавају подршку укидању нуклеарног оружја, међу којима су и босанскохерцеговачки градови/општине: Бања Лука, Бановићи, Пале-Прача, Сарајево, Сребреница, Сребреник, Тешањ, Велика Кладуша, Витез и Зеница.