Градоначелник Комшић поручио бившим студентима факултета политичких наука Савјета Европе: Сарајево је град окренут будућности, чврсто опредијељен прихватити европске стандарде

Данас је у Сарајеву почео са радом дводневни Међународни семинар бивших студената факултета политичких наука Савјета Европе, чија је тема „Одбрана демокрације, слободе и људског достојанства против унутарњих и вањских пријетњи“. Градоначелник Иво Комшић се у име домаћина града Сарајева, обратио скупу, пожелио успјешан рад учесницима Семинара, те у свом пригодном обраћању, истакнуо да „Сарајево није само симбол, већ и мјесто које жели постати успјешан град и уистину европска метропола која ће показати да је и Босна и Херцеговина дио Европе и Свијета и свих интеграција које воде ка духовном и материјалном напретку“.

Градоначелник Комшић ће се данас обратити учесницима Другог међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе

Градоначелник Иво Комшић ће данас 25.06.2015. године у 14.00 часова у хотелу „Холивуд“, у име домаћина града Сарајева, обратиће се учесницима дводневног Међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе. Тема Другог међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе је „Одбрана демокрације, слободе и људског достојанства против унутарњих и вањских пријетњи“.

Градски вијећници усвојили Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за 2014. годину

Градско вијеће Града Сарајева је на почетку данашње 27. сједнице, већ при усвајању дневног реда изоставило Одлуку о давању у закуп пословних простора и гаража у власништву Града Сарајева, будући да је Градоначелник, овлаштени Предлагач, обавијестио Градско вијеће да повлачи  свој приједлог. Послије расправе о новом Етичком кодексу изабраних званичника Града Сарајева, на захтјев Клуба градских вијећника СДА, Етичко вијеће је повукло свој приједлог, тако ће Градско вијеће наставити са примјеном важећег Кодекса понашања изабраних званичника у органима Града Сарајева. Градски вијећници су усвојили Одлуку о радном статусу предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. У наставку сједнице, послије широке расправе, усвојен је Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за период 01. 01.- 31.12.2014. годину.