Јавни увид о Нацрту одлуке о усвајању и провођењу РП „КАНАРА”

Обавјештавамо Вас да ће се Нацрт одлуке о усвајању и провођењу Регулационог плана „КАНАРА” ставити на Јавни увид у периоду од 01.07.-31.07.2015. године, сваког радног дана у времену од 10.00 до 14.00 часова у просторијама МЗ „ХРАСНО БРДО”, у улици Азизе Шаћирбеговић, број 122.

Јавна трибина „Основна концепција Регулационог плана Сокоље”

Обавјештавају се заинтересовани грађани и правна лица, да ће се у сриједу, 01.07.2015. године, са почетком у 17.00 часова, у сали Општинског вијећа Општине Нови Град, улица Булевар Меше Селимовића, број 97 одржати Јавна трибина на тему Основна концепција Регулационог плана „Сокоље“. 

Презентација пројекта Смарт Гуиде у циљу развоја културног туризма Сарајева

У просторијама Градске управе данас је уприличена презентација пројекта у културном туризму под називом „Паметни водич“ (Смарт Гуиде), коју је одржао Недјељко Тишлер, директор фирме из Хрватске „Астарте плус“ д.о.о. за производњу и услуге у информатици. У фокусу овог пројекта била би промоција културно-историјске баштине, културних и спортских манифестација Сарајева, у сврху његовог брендирања чиме би се допринијело изградњи позитивног имиџа, атрактивне туристичке дестинације и побољшању економског развоја града. Према ријечима Тишлера,  „Смарт Гуиде“ је осмишљен као потпуна улога водича који умрежава смјештајну, културну, угоститељску и јавну понуду града. Једноставним и брзим ажурирањем података кроз централни систем Смарт Гуиде-а, информација је увијек актуелна.

Градоначелник Комшић поручио бившим студентима факултета политичких наука Савјета Европе: Сарајево је град окренут будућности, чврсто опредијељен прихватити европске стандарде

Данас је у Сарајеву почео са радом дводневни Међународни семинар бивших студената факултета политичких наука Савјета Европе, чија је тема „Одбрана демокрације, слободе и људског достојанства против унутарњих и вањских пријетњи“. Градоначелник Иво Комшић се у име домаћина града Сарајева, обратио скупу, пожелио успјешан рад учесницима Семинара, те у свом пригодном обраћању, истакнуо да „Сарајево није само симбол, већ и мјесто које жели постати успјешан град и уистину европска метропола која ће показати да је и Босна и Херцеговина дио Европе и Свијета и свих интеграција које воде ка духовном и материјалном напретку“.

Градоначелник Комшић ће се данас обратити учесницима Другог међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе

Градоначелник Иво Комшић ће данас 25.06.2015. године у 14.00 часова у хотелу „Холивуд“, у име домаћина града Сарајева, обратиће се учесницима дводневног Међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе. Тема Другог међународног семинара бивших студената факултета политичких наука Вијећа Европе је „Одбрана демокрације, слободе и људског достојанства против унутарњих и вањских пријетњи“.

Градски вијећници усвојили Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за 2014. годину

Градско вијеће Града Сарајева је на почетку данашње 27. сједнице, већ при усвајању дневног реда изоставило Одлуку о давању у закуп пословних простора и гаража у власништву Града Сарајева, будући да је Градоначелник, овлаштени Предлагач, обавијестио Градско вијеће да повлачи  свој приједлог. Послије расправе о новом Етичком кодексу изабраних званичника Града Сарајева, на захтјев Клуба градских вијећника СДА, Етичко вијеће је повукло свој приједлог, тако ће Градско вијеће наставити са примјеном важећег Кодекса понашања изабраних званичника у органима Града Сарајева. Градски вијећници су усвојили Одлуку о радном статусу предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. У наставку сједнице, послије широке расправе, усвојен је Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за период 01. 01.- 31.12.2014. годину.

Најава одржавања 27. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 27. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 24.06.2015. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића број 3/1.

Градоначелник Комшић поздравио челнике Свјетске плесне организације у Вијећници

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић данас је у Вијећници уприличио пријем за челнике Свјетске плесне организације (ИДО-а) предвођене предсједником Михелом Вендтом, који бораве у Сарајеву поводом одржавања Годишње изборне скупштине ове организације у главном граду БиХ. Градоначелник Комшић је овом приликом поздравио и пожелио добродошлицу учесницима Скупштине, чију су организацију међу 40 кандидата, добили Град Сарајево, Босна и Херцеговина и Савез модерних плесова БиХ.

Сарајево водећи град „Градоначелника за мир”

Свјетска међународна асоцијација „Градоначелници за мир” (Мајорс фор Пис) је мрежа градова која промовише мир и успоставу свијета без нуклеарног наоружања до 2020. године. Ова асоцијација прогласила је Град Сарајево водећим градом „Градоначелника за мир“ у Босни и Херцеговини од 2015. године, који ће промовисати проактивне и независне активности прилагођене регији. Данас ову мрежу чини 6.675 градова из 160 земаља и региона, који изражавају подршку укидању нуклеарног оружја, међу којима су и босанскохерцеговачки градови/општине: Бања Лука, Бановићи, Пале-Прача, Сарајево, Сребреница, Сребреник, Тешањ, Велика Кладуша, Витез и Зеница.

Малишани вртића „Амел и Нур” у посјети градоначелнику Комшићу

Градску управу Града Сарајева и градоначелника Иву Комшића посјетили су данас наши најмлађи суграђани, дјеца вртића „Амел и Нур“ Илиџа, у пратњи педагогиње Мелихе Бранковић, те одгајатељица Сенаде Мусић и Миске Пепић. Малишани су, у име све дјеце која похађају ову предшколску установу, уручили дар градоначелнику Комшићу – слику грба Града Сарајева коју су осликали заједно са својим учитељицама.  Приликом овог сусрета градоначелник Комшић говорио је о свом једном радном дану, те о томе како је бити градоначелник Сарајева. Ханадy Ћосибеговић, полазница вртића, истакла је да би, када порасте, вољела бити градоначелница.