Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva”

Obavještavaju se građani Sarajeva da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na sjednici održanoj dana 22.7.2015. godine razmatralo Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” i isti uputilo u javnu raspravu do 28.08.2015 godine. Pozivaju se svi zainteresirani da svoje eventualne primjedbe, prijedloge i sugestije dostave u predviđenom roku na e-mail: [email protected] ili na adresu: Grad Sarajevo, Služba za opću upravu, ulica Hamdije Kreševljakovića, broj 3, s napomenom da je Nacrt odluke objavljen na web stranici Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/files/nosn_2015.pdf

Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i nacinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“

Obavještavaju se gradani Sarajeva da je Gradsko vijece Grada Sarajeva na sjednici održanoj dana 22.7.2015. godine razmotrilo Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i nacinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ i isti uputio u javnu raspravu do 28.08.2015 godine. Pozivaju se svi zainteresirani da svoje eventualna primjedbe, prijedloge i sugestije dostave u predvidenom roku, s napomenom da je Nacrt odluke objavljen na web stranici Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/files/nosn_2015.pdf

Zaključci Gradskog vijeća sa zahtjevima mjerodavnim tijelima za žurno rješavanje financiranja Grada Sarajeva

Povodom razmatranja ugrožavanja ustavnog položaja Grada Sarajeva, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je usvojilo niz zaključaka, kojima su upućeni zahtjevi tijelima vlasti i političkim strankama, te Uredu Visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, da odmah nađu rješenje za prevladavanja katastrofalne situacije u financiranju Grada Sarajeva i da se založe za kvalitetno i trajno rješavanje statusa Grada Sarajeva.

Zamjenik gradonacelnika Ranko Covic docekao biciklistu Jasmina Grebica

Zamjenik gradonacelnika Sarajeva Ranko Covic, veceras je ispred Olimpijskog bazena Otoka docekao bh. biciklistu Jasmina Grebica, ciji put u Barcelonu je i financijski podržao Grad Sarajevo. Zamjenik gradonacelnika Covic je cestitao Jasminu, koji je 01. srpnja ove godine biciklom krenuo na put u pobratimski grad Barcelonu i nakon 22 dana postigao cilj i ostvario svoj san. „Sretan sam što sam ostvario svoj san. Svugdje su me divno docekali, a posebno naši prijatelji iz Barcelone“, kazao je Grebic i još jednom se zahvalio Gradu na potpori.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović dočekat će sutra bh. biciklistu Jasmina Grebića

U utorak, 28.07.2015. godine, u večernjim satima na Olimpijskom bazenu Otoka, zamjenik gradonačelnika Ranko Čović će dočekati bh. biciklistu Jasmina Grebića, čiji put u Barcelonu je i financijski podržao Grad Sarajevo. Zamjenik gradonačelnika Čović će u ime Grada Sarajeva čestitati Jasminu, koji je 01. srpnja ove godine biciklom krenuo na put u pobratimski grad Barcelonu i nakon 22 dana postigao cilj i ostvario svoj san.

Gradonačelnik Komšić razgovarao s ministrom Osmanovićem o financijskoj potpori radu sedam ustanova kulture BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić susreo se s Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH. Sastanak je inicirao ministar kako bi razgovarali o organiziranoj i sustavnoj potpori radu sedam ustanova kulture od općeg značaja i interesa za Bosnu i Hercegovinu. Namjera je da mjerodavne institucije BiH, FBiH, Kantona Sarajevo i jedinice lokalne samouprave u KS, sukladno raspoloživim financijskim mogućnostima, pruže financijsku potporu na privremenoj osnovi, do konačnog rješavanja pravnog statusa sedam ustanova kulture BiH: Zemaljskog muzeja, Povijesnog muzeja, Umjetničke galerije, Kinoteke, Muzeja književnosti i kazališne umjetnosti, Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Knjižnice za slijepe i slabovidne osobe.  

Gradimiru Gojeru uručeno priznanje „Mimar mira“

Povodom obilježavanja godišnjice obnove Starog mosta, „Centar za mir i multietničku suradnju” iz Mostara dodijelio je sinoć, na terasi hotela „Labirint” u mostarskom Starom gradu, tradicionalno priznanje „Mimar mira”. Na svečanosti kojoj je nazočilo veliki broj osoba iz javnog života, Safet Oručević, direktor „Centra za mir i multietničku suradnju”, dodijelio je povelju „Mimar mira” 21 laureatu.  Priznanje je uručeno i zamjeniku predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva mr. Gradimiru Gojeru, za otvoreni humanistički angažman, a posebno za strpljiv, predan i prepoznatljiv doprinos, te za reakcije na događanja u Mostaru u proteklom razdoblju, koje su bile otvorene,  izravne i u pravom trenutku predstavljale odnos prema negativnoj stvarnosti. 

Jasmin Grebić biciklom iz Sarajeva stigao u pobratimski grad Barcelonu

Grad Sarajevo financijski je podržao bh. biciklistu Jasmina Grebića, koji je 01. srpnja ove godine biciklom krenuo na put u pobratimski grad Barcelonu. Jučer u poslijepodnevnim satima, ispred Gradske uprave Barcelona, Grebića su dočekali povjerenica Ureda za sport pri Gradskom vijeću Barcelone Marta Carranza, počasni građanin Grada Sarajeva i predsjednik Fondacije Distrikt 11 City to City, Manel Vila, te direktor međunarodnih odnosa, Felip Roca.

Po gradonačelniku Ivi Komšiću pravo rješenje je sustavno financiranje Grada Sarajeva

Tijekom današnje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj se raspravljalo o ugrožavanju ustavnog položaja Grada Sarajeva, gradonačelnik Ivo Komšić je u izjavi za medije rekao da je Grad Sarajevo kao glavni grad države, FBiH i sjedište sarajevskog Kantona doveden u dvostruko tešku situaciju. „Pored financijskog problema s kojim se Grad suočava, ugrožen je i ustavni položaj ove institucije. Ako vi uskraćujete financijska sredstva za funkcioniranje glavnog grada, vi na neizravan način gasite funkcije grada Sarajeva kao glavnog grada države, FBiH i sjedišta Kantona“, istakao je Komšić. Gradonačelnik je podsjetio da je, po Dejtonskom ustavu, Sarajevo glavni grad BiH, po federalnom – glavni grad FBiH, a po kantonalnom je sjedište Kantona, s tim da u Ustavu Kantona Sarajevo postoji odredba da je Kanton Sarajevo obvezan financirati Grad Sarajevo kao svoje sjedište.

Na Izvanrednoj sjednici raspravljano o ugrožavanju ustavnog položaja Grada Sarajeva

Gradski vijećnici su, na danas održanoj Izvanrednoj sjednici, povodom razmatranja ugrožavanja ustavnog položaja Grada Sarajeva, usvojili niz ozbiljnih zaključaka, kojima su upućeni zahtjevi tijelima vlasti i političkim strankama da odmah nađu rješenje za prevladavanje katastrofalne situacije u financiranju Grada Sarajeva i da se založe za kvalitetno i trajno rješavanje statusa Grada Sarajeva.