Нацрт одлуке о измјенама и допунама Одлуке о условима и начину додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева”

Обавјештавају се грађани Сарајева да је Градско вијеће Града Сарајева на сједници одржаној дана 22.7.2015. године разматрало Нацрт одлуке о измјенама и допунама Одлуке о условима и начину додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева” и исти упутило у јавну расправу до 28.08.2015 године. Позивају се сви заинтересовани да своје евентуалне примједбе, приједлоге и сугестије доставе у предвиђеном року на е-маил: opcaupr@sarajevo.ba или на адресу: Град Сарајево, Служба за општу управу, улица Хамдије Крешевљаковића, број 3, са напоменом да је Нацрт одлуке објављен на веб страници Града Сарајева: http://www.sarajevo.ba/ba/files/nosn_2015.pdf

Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о условима и начину додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева“

Обавјештавају се грађани Сарајева да је Градско вијеће Града Сарајева на сједници одржаној дана 22.7.2015. године размотрило Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о условима и начину додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева и исти упутио у јавну расправу до 28.08.2015 године. Позивају се сви заинтересовани да своје евентуална примједбе, приједлоге и сугестије доставе у предвиђеном року, с напоменом да је Нацрт одлуке објављен на веб страници Града Сарајева: http://www.sarajevo.ba/ba/files/nosn_2015.pdf

Замјеник градоначелника Ранко Човић дочекао бициклисту Јасмина Гребића

Замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић, вечерас је испред Олимпијског базена Отока дочекао бх. бициклисту Јасмина Гребића, чији пут у Барселону је и финансијски подржао Град Сарајево. Замјеник градоначелника Човић је честитао Јасмину, који је 01. јула ове године бициклом кренуо на пут у побратимски град Барселону и након 22 дана постигао циљ и остварио свој сан. „Сретан сам што сам остварио свој сан. Свугдје су ме дивно дочекали, а посебно наши пријатељи из Барселоне“, казао је Гребић и још једном се захвалио Граду на подршци.

Закључци Градског вијећа са захтјевима надлежним органима за хитно рјешавање финансирања Града Сарајева

У поводу разматрања угрожавања уставног положаја Града Сарајева, Градско вијеће Града Сарајева је усвојило низ закључака, којима су упућени захтјеви органима власти и политичким странкама, те Уреду Високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини, да одмах нађу рјешење за превазилажење катастрофалне ситуације у финансирању Града Сарајева и да се заложе за квалитетно и трајно рјешавање статуса Града Сарајева.

Градоначелник Комшић разговарао са министром Османовићем о финансијској подршци раду седам установа културе БиХ

Градоначелник Сарајева Иво Комшић сусрео се са Адилом Османовићем, министром цивилних послова БиХ. Састанак је иницирао министар како би разговарали о организованој и системској подршци раду седам установа културе од општег значаја и интереса за Босну и Херцеговину. Намјера је да надлежне институције БиХ, ФБиХ, Кантона Сарајево и јединице локалне самоуправе у КС, у складу са расположивим финансијским могућностима, пруже финансијску подршку на привременој основи, до коначног рјешавања правног статуса седам установа културе БиХ: Земаљског музеја, Историјског музеја, Умјетничке галерије, Кинотеке, Музеја књижевности и позоришне умјетности, Националне и универзитетске библиотеке и Библиотеке за слијепа и слабовидна лица.   

Замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић дочекаће сутра бх. бициклисту Јасмина Гребића

У уторак, 28.07.2015. године, у вечерњим сатима на Олимпијском базену Отока, замјеник градоначелника Ранко Човић ће дочекати бх. бициклисту Јасмина Гребића, чији пут у Барселону је и финансијски подржао Град Сарајево. Замјеник градоначелника Човић ће у име Града Сарајева честитати Јасмину, који је 01. јула ове године бициклом кренуо на пут у побратимски град Барселону и након 22 дана постигао циљ и остварио свој сан.

Градимиру Гојеру уручено признање „Мимар мира“

Поводом обиљежавања годишњице обнове Старог моста, „Центар за мир и мултиетничку сарадњу” из Мостара додијелио је синоћ, на тераси хотела „Лабиринт” у мостарском Старом граду, традиционално признање „Мимар мира”. На свечаности којој је присуствовало велики број особа из јавног живота, Сафет Оручевић, директор „Центра за мир и мултиетничку сарадњу”, додијелио је повељу „Мимар мира” 21 лауреату.  Признање је уручено и замјенику предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева мр. Градимиру Гојеру, за отворени хуманистички ангажман, а посебно за стрпљив, предан и препознатљив допринос, те за реакције на догађања у Мостару у протеклом периоду, које су биле отворене,  директне и у правом тренутку представљале однос према негативној стварности.

Јасмин Гребић бициклом из Сарајева стигао у побратимски град Барселону

Град Сарајево финансијски је подржао бх. бициклисту Јасмина Гребића, који је 01. јула ове године бициклом кренуо на пут у побратимски град Барселону. Јучер у послијеподневним сатима, испред Градске управе Барселона, Гребића су дочекали повјереница Уреда за спорт при Градском вијећу Барселоне Марта Каранза, почасни грађанин Града Сарајева и предсједник Фондације Дистрикт 11 Сити ту Сити, Манел Вила, те директор међународних односа, Фелип Рока. 

Градско вијеће упутило у широку јавну расправу нацрт одлуке којом се уређује додјела „Шестоаприлске награде“

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној 28. сједници, којом је предсједавао Суљо Агић, Предсједавајући Градског вијећа, својом одлуком, разријешило одређене чланове радних тијела. Такође, усвојена је Одлука о избору нових чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева. Градски вијећници су усвојили Одлуку о додјели у закуп пословних зграда и просторија Града Сарајева, која је, до сада, више пута разматрана на сједницама Градског вијећа. У наставку сједнице, усвојена је Одлука о измјени и допунама Одлуке о оснивању Правобранилаштва Града Сарајевa.

На Ванредној сједници расправљано о угрожавању уставног положаја Града Сарајева

Градски вијећници су, на данас одржаној Ванредној сједници, у поводу разматрања угрожавања уставног положаја Града Сарајева, усвојили низ озбиљних закључака, којима су упућени захтјеви органима власти и политичким странкама да одмах нађу рјешење за превазилажење катастрофалне ситуације у финансирању Града Сарајева и да се заложе за квалитетно и трајно рјешавање статуса Града Сарајева.