Град Фридрихсхафен обећао финансирати пројекат набавке и уградње лифта у ДЗ „Омер Маслић“

Вишечлана делегација њемачког града Фридрихсхафена данас је посјетила Општину Ново Сарајево, гдје их је примио предсједавајући Општинског вијећа Ново Сарајево др. Игор Гаврић и начелник Општине Неџад Колџо са сарадницима. Повод посјете делегације Фридрихсхафена је вишегодишња успјешна пријатељска сарадња са Сарајевом, те посјета Дому здравља „Омер Маслић“ у чију су обнову и опремање Управа и грађани Фридрихсхафена уложили 800.000 евра, а који се налази на подручју ове општине.

Од сутра радно вријеме Вијећнице од 10 до 17 часова

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да ће радно вријеме Вијећнице од сутра (четвртак, 01.10.2015.) бити промијењено, те да ће за посјете бити отворена сваким даном, осим понедјељка, од 10 до 17 часова.

Делегација Фридрихсхафена посјетила ДЗ Ново Сарајево, чију обнову и опремање је финансирао овај побратимски град

Другог дана боравка у Сарајеву, вишечлана делегација Фридрихсхафена у пратњи домаћина замјеника градоначелника Сарајева др. Ранка Човића, посјетила је данас Дом здравља „Омер Маслић“, у чију су обнову и опремање Управа и грађани Фридрихсхафена уложили 800.000 евра. Милан Миоковић, генерални директор ЈУ Домови здравља Кантона Сарајево и Хајра Бошкаило, директорица ДЗ Ново Сарајево у свом обраћању подсјетили су на дугогодишње пријатељство и несебичну подршку Управе и грађана Фридрихсхафена Сарајеву у виду лијекова и медицинске опреме, ортопедских помагала, возила хитне помоћи. 

Прес конференција у поводу одржавања 10. Критичне масе у Сарајеву

У четвртак, 01.10.2015. године у Олимпијском базену Отока са почетком у 12.00 часова одржаће се прес конференција у поводу одржавања 10. Критичне масе у Сарајеву у организацији БК Трек тима Сарајево. Овај бициклистички клуб обиљежиће десету по реду Критична маса у суботу, 03.10.2015. године у 16.00 часова испред Земаљског музеја. На прес конференцији новинарима ће се обратити Сенад Бечковић, предсједник БК Трек Тима, проф. др. Иво Комшић, градоначелник Сарајева, Семир Ефендић, начелник Општине Нови Град, Ирфан Нефић, портпарол МУП-а КС, Елмедин Бајрамовић, директор БИХАМК-а, проф. др. Осман Линдов, редовни професор Факултета за саобраћај и комуникације Сарајево, те Адем Зољ, директор Дирекције за путеве Кантона Сарајево.

Челници Сарајева и Фридрихсхафена разговарали о будућој сарадњи у привреди и туризму

Замјеник градоначелника Сарајева др. Ранко Човић са сарадницима примио је данас вишечлану делегацију њемачког града Фридрихсхафена, са којим је Сарајево у побратимским везама већ 43 године. Делегацију овог њемачког пријатељског града чине: замјеник градоначелника Фридрихсхафена др. Волфганг Сиг, предсједавајући Удружења „Про Сарајево“ Бернд Фукс и група од 17 грађана и грађанки. Пријему су присуствовали и градски вијећници Сарајева Мирослав Живановић и Бранислава Ракоњац. Дужносници Сарајева и Фридрихсхафена разговарали су о наставку сарадње у области културе и образовања, али и интензивирању будућих односа преко сајамских манифестација и туризма, а посебно привреде.

Обиљежена годишњица страдања наших грађана у насељу Бољаков Поток

Полагањем цвијећа и одавањем почасти, данас су, у име Града Сарајева, градски вијећници Јасмин Смјечанин, Енес Хусејновић и Хасан Хоџић, на мјесном гробљу у насељу Бољаков Поток, обиљежили 23. годишњицу страдања наших грађана. У близини Основне школе „Умихана Чувидина“, док су клањали џеназу рахметли Фатими Јусић, од гранате испаљене са агресорских положаја, погинуло је девет, а теже и лакше рањено 20 наших суграђана.

Челници Сарајева ће на пријему са делегацијом побратимског града Фридрихсхафена разговарати и о сарадњи у привреди и туризму

У уторак 29.09.2015. године у 11.00 часова, замјеник градоначелника Сарајева др. Ранко Човић са сарадницима уприличиће пријем за вишечлану делегацију њемачког града Фридрихсхафена, са којим је Сарајево у побратимским везама већ 43 године. Делегацију овог њемачког пријатељског града чине: замјеник градоначелника Фридрихсхафена др. Волфганг Сиг, предсједавајући Удружења „Про Сарајево“ Бернд Фукс и група од 15 грађана и грађанки. 

Градоначелник Комшић уприличио пријем за организаторе међународне УЦИ трке „Салкано МТБ Кап – Сарајево“ у октобру ове године

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас најбољу бх. бициклисткињу Лејлу Тановић, чланицу сарајевског Клуба брдског бициклизма „Пулс“ и професионалног тима Салцано из Турске, те Амара Њемчевића, тренера Клуба „Плус“. Тановићева се пласирала на 99. мјесто на УЦИ листу Свјетске бициклистичке федерације и тако остварила најбољи успјех и пласман за Босну и Херцеговину.

Градски вијећници поводом разматрања полугодишњег извршења Буџета поново потенцирали ускраћивање припадајућих прихода Граду Сарајеву с јединственог рачуна јавних прихода Федерације БиХ

Градско вијеће Града Сарајева је своју 29. сједницу, којом је предсједавао Суљо Агић,  редсједавајући Градског вијећа, почело одавањем почасти преминулом пјеснику Адмиралу Махићу. Рад Градског вијећа је започео усвајањем Измјена и допуна Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2015. годину. Наиме, пратећи реализацију Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2015. годину, Колегиј Градског вијећа је уочио потребу за репрограмирањем рада Градског вијећа до краја године, посебно у дијелу који се односи на урбано планирање. Градоначелник је током године, у припремама сједница Градског вијећа, образлагао разлоге за одлагање разматрања одређених програмираних планских докумената. Колегиј Градског вијећа је утврдио Приједлог Измјена и допуна Програма рада за 2015. годину које је Градско вијеће и усвојило.

Градоначелник Иво Комшић и предсједавајући Градског вијећа Суљо Агић честитали Курбан бајрам

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Суљо Агић честитали су Кубран бајрам. Градоначелник Комшић упутио је честитку мр. Хусеину еф. Кавазовићу, реисул-улеми Исламске заједнице Босне и Херцеговине, проф. др. Енесу Љеваковићу, муфтији сарајевском и др. Фериду Даутовићу, главном имаму Меџлиса Исламске заједнице Сарајево.