Večeras u Vijećnici čuveni zbor „Dominante“ koncertom obilježio150-tu godišnjicu rođenja slavnog finskog kompozitora Jeana Sibeliusa

Povodom obilježavanja 150-te godišnjice rođenja slavnog finskog kompozitora Jeana Sibeliusa, večeras je u Vijećnici održan koncert čuvenog finskog zbora „Dominante“ u organizaciji Grada Sarajeva i Veleposlanstva Finske u BiH. Čestitajući članovima zbora „Dominante“ 40-godišnjicu postojanja i djelovanja, gradonačelnik Komšić je izrazio zadovoljstvo što se još jedan vrhunski kulturni događaj održava u sarajevskoj Vijećnici: „Vjerujem da ćemo večeras uživati u a cappella zborskoj izvedbi djela Jeana Sibeliusa – finskog Beethovena, kako često nazivaju najpoznatijeg simfonijskog kompozitora iz Skandinavije“.

U Vijećnici večeras koncert finskog zbora „Dominante“

Povodom obilježavanja 150-te godišnjice rođenja slavnog finskog kompozitora Jana Sibeliusa, večeras (petak, 16.10.) će u 20.00 sati, u auli sarajevske Vijećnice biti održan koncert čuvenog finskog zbora „Dominante“ u organizaciji Grada Sarajeva i Veleposlanstva Finske u BiH. Ovaj svestrani zbor s 50 članova, koji ove godine slavi 40 godina postojanja i djelovanja, izvest će a cappella neka od Sibeliusovih djela komponiranih za zbor.