Gradonačelnik Komšić u Vijećnici pozdravio sudionike Drugog Kongresa neurokirurga jugoistočne Europe

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras je na svečanom koktelu u Vijećnici pozdravio sudionike Drugog Kongresa neurokirurga jugoistočne Europe, koji se u Sarajevu održava od 22. do 25. listopada u organizaciji Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su pomogli da se jedan ovako prestižan znanstveni skup realizira u našem gradu.

Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović u Zemaljskom muzeju ugostio predstavnike austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreis“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović pozdravio je danas u Zemaljskom muzeju višečlanu izaslanstvo austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreis“, predvođeno predsjednikom prof. dr. Josefom Hochtlom. Prijemu u Zemaljskom muzeju nazočio je i veleposlanik Republike Austrije u BiH, NJ.E. Martin Pammer. „Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas ugostim prvenstveno u Sarajevu, a posebice u Zemaljskom muzeju. Ova institucija nije za mene samo institucija kulture, povijesti, znanja i tradicije. Dio mog djetinjstva vezan je za sve ove zbirke, depoe i baštu, a kao srednjoškolac bio sam uključen u rad ovog muzeja, s obzirom da je moj otac bio zaposlen kao arheolog u ovoj instituciji“, kazao je zamjenik gradonačelnik Čović.