Gradonačelnik Ivo Komšić na Svečanoj akademiji u Vijećnici: Bez institucije glavnog grada nema države BiH

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, u Svečanoj dvorani Vijećnice, održana je Zajednička svečana akademija Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća općina Kantona Sarajevo, SABNOR-a BiH i Fonda memorijala Kantona Sarajevo. Prigodnim govorom povodom Dana državnosti BiH nazočnim zastupnicima, vijećnicima, diplomatskom koru, predstavnicima svih razina vlasti u zemlji, te vjerskog i kulturnog života u BiH, kao i ostalim uzvanicima obratio se gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Nakon intoniranja himne BiH u izvođenju zbora „Art vivo“, nazočni su odali počast svim našim patriotima koji su dali život za Bosnu i Hercegovinu i njen opstanak.

Izaslanstvo Grada Sarajeva položilo cvijeće i odalo počast poginulim braniteljima našeg grada povodom Dana državnosti BiH

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, izaslanstvo Grada Sarajeva je zajedno s izaslanstvima svih razina vlasti u zemlji položilo cvijeće i odalo počast poginulim braniteljima našeg grada i zemlje. Gradonačelnik Ivo Komšić sa zamjenikom Rankom Čovićem, predsjedatelj Gradskog vijeća Suljo Agić sa zamjenicima Mirom Lazovićem i Gradimirom Gojerom odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra.