Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva izrazili zahvalnost veleposlaniku R Turske na angažmanu u izmjeni termina održavanja EYOF-a

Veleposlanik R Turske u BiH NJ.E. Cihad Erginay danas je upriličio prijem za gradonačelnike Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije povodom potpisivanja Amandmana na Ugovor gradova domaćina EYOF 2019. organiziranog nedavno u Pragu na Generalnoj skupštini Europskog olimpijskog komiteta, čime je službeno potvrđena zamjena termina održavanja EYOF-a 2017. u Erzurumu, odnosno u EYOF-a 2019. u Sarajevu. Gradonačelnici Komšić i Samardžija zahvalili su veleposlaniku R Turske na pomoći u pregovorima i diplomatskom angažmanu kako bi Sarajevo i Istočno Sarajevo s turskim gradom Erzurumom uspješno okončali zamjenu termina organizacije EYOF-a.

Sutra u Vijećnici otvaranje izložbe posvećene 30. godišnjim pobratimskim vezama Sarajeva i Wolfsburga

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i zamjenica gradonačelnika Wolfsburga Bärbel Weist, u srijedu 02.12.2015. godine u 19.00 sati u auli Vijećnice, otvorit će izložbu fotografija pod nazivom „Wolfsburg – Sarajevo, dva grada jedno prijateljstvo“. Izložba je posvećena 30-godišnjim pobratimskim vezama između Sarajeva i njemačkog grada Wolfsburga. Škotski fotograf Jim Marshall koji živi u Sarajevu i Joachim Ali Altschaffel, fotograf, grafičar i tvorac filmova iz Wolfsburga, kroz svoje fotoobjektive, snimili su portrete običnih ljudi, te poznatih osoba iz javnog i kulturnog života Sarajeva i Wolfsburga.