Новоизабрани замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака честитао Нову 2016. грађанима и гостима града на дочеку испред ББИ-а центра

Упркос хладном времену, новогодишњи програм на Тргу дјеце Сарајева испред ББИ центра протекао је у добром расположењу и у присуству неколико хиљада грађана Сарајева и из цијеле Босне и Херцеговине, те туриста и гостима из региона и шире. Тако је Град Сарајево по петнаести пут заредом потврдио улогу доброг организатора Јавног дочека Нове године који се овог пута одржао под слоганом „Идемо лудо, идемо јако у нову, 2016. годину!“ Заједно са партнерима, Кантоном Сарајево и четири градске општине: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град, Град је приредио квалитетан, врхунски музички и забавни програм.

Абдулах Скака, новоизабрани замјеник градоначелника Града Сарајева/Обезбјеђено привремено финансирање Града Сарајева за почетак 2016. године

Градско вијеће Града Сарајева је, послије расправе о приједлогу дневног реда, предложеном на самој сједници, почело с радом данашње, 33. сједнице, избором замјеника градоначелника Града Сарајева. Тако је, једногласно, за замјеника Градоначелника изабран Абдулах Скака (СДА) који је, давањем свечане изјаве пред Градским вијећем, преузео своју функцију. 

Јавни дочек Нове 2016. године у Сарајеву уз Амела Ћурића, Зостер, Велахавле и Радарску контролу

Град Сарајево ће 15. пут заредом организирати Јавни дочек Нове 2016. године на отвореном, заједно са својим партнерима: Кантоном Сарајево и четири градске општине: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град. Централни програм одржаће се на Тргу дјеце Сарајева, испред ББИ-а центра под слоганом „Идемо лудо, идемо јако у нову, 2016. годину!“.  Програм ће почети сутра, 31. децембра у 21.00 час и трајаће до 01.30 часова уз учешће бх. извођача: Амела Ћурића, Зостера, Велахавле и Радарске контроле.

Радно вријеме Вијећнице за новогодишње празнике

Поводом новогодишњих празника, доћи ће до измјене радног времена посјета сарајевској Вијећници.  У четвртак 31.12.2015. године, сви заинтересирани ће моћи посјетити Вијећницу у периоду од 10.00 до 15.00 часова. У дане викенда и понедјељак, Вијећница неће радити. Од уторка, 05.01.2016. године, Вијећница ће поновно бити отворена за посјетиоце по већ утврђеном радном времену, од 10.00 до 17.00 часова.

Термини обуставе саобраћаја ради Јавног дочека Нове 2016. године на Тргу дјеце Сарајева

Обавјештавају се грађани да ће ради Јавног дочека Нове 2016. године на Тргу дјеце Сарајева, у периоду од 20.00 часова 31. децембра 2015. године до 02.00 ујутро 01. јануара 2016. године, доћи до привремене потпуне обуставе саобраћаја. Саобраћај ће бити обустављен у улици Маршала Тита (на дијелу раскрснице са ул. Далматинска до раскрснице са ул. Кошево) и у улици Радићева (на дијелу од раскрснице са ул. Мис Ирбина и Бранилаца Сарајева до раскрснице са ул. Маршала Тита).

Прес конференција о Јавном дочеку Нове под мотом „Идемо лудо, идемо јако у Нову, 2016. годину!“

У сриједу, 30.12.2015. године у 12.00 часова, одржаће се прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2016. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева, Кантона Сарајево и четири градске општине: Нови Град, Ново Сарајево, Центар и Стари Град. На прес конференцији новинарима ће се обратити замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић, представник техничког организатора и реализатора програма дочека Нове 2016.  године, те представници Министарства културе и спорта КС, четири градске општине, МУП-а КС и извођачи програма. 

Град Сарајево апелује да се донесе одлука о пријевременом школском распусту

Са данас одржаног састанка Колегија Градског вијећа Града Сарајева, упућен је апел надлежнима, те основним и средњима школама у Кантону Сарајево да пошаљу ученике на пријевремени школски распуст због енормног загађења зрака. Истовремено се упућује позив родитељима да, уколико су у могућности, одведу дјецу на околне планине, како би што више боравила на свјежем и чистом зраку. Сарајево се већ два мјесеца гуши у смогу и магли. То је још један разлог више да ова градска администрација снажно крене у реализацију пројекта изградње Требевићке жичаре, чиме ће ова оаза мира и зеленила у непосредној близини града, поновно представљати значајан туристички и рекреативни центар Сарајева.

Град Сарајево и ове године даривао пакетиће најмлађим суграђанима

И поред скромних буџетских средстава, Град Сарајево је и ове године обезбиједио новогодишње пакетиће како би обрадовао наше најмлађе суграђане поводом предстојећих новогодишњих празника. Пакетиће је добило 14 установа и удружења који се брину о дјеци без родитељског старања, дјеци која су у стању социјалне потребе и дјеци са умањеним способностима. Градоначелник Сарајева Иво Комшић данас је обишао Педијатријску клинику КЦУС-а Сарајево и уручио пакетиће дјеци која се тренутно налазе на лијечењу у овој здравственој установи, те им пожелио брзо оздрављење и брз повратак кући.

Честитка градоначелника Иве Комшића у поводу благдана Божића

У поводу наступајућег кршћанског благдана Божића, градоначелник Иво Комшић је у своје и у име Града Сарајева, упутио честитку надбискупу Врхбосанске надбискупије, кардиналу Винку Пуљићу, бискупу монс. др. Пери Судару, провинцијалу Фрањевачке провинције Босна Сребрена фра Ловри Гаврану и предсједнику Хрватског културног друштва „Напредак” монс. проф. др. Фрањи Топићу.  

Градски вијећници усвојили Одлуку о коришћењу, одржавању и чувању водотока

Градско вијеће Града Сарајева је почело рад данашње 32. сједнице, којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, разматрањем предложеног дневног реда, послије чега су изостављене претходно предложене сљедеће три тачке:Избор замјеника градоначелника Града Сарајева; Приједлог Одлуке о измјенама Одлуке о додјели у закуп пословних зграда и просторија Града Сарајева; Приједлог Одлуке о привременом финансирању Града Сарајева за период 01.01.-31.03.2016. године, а уврштена је за разматрање по хитном поступку тачка Приједлог Одлуке о давању сагласности за закључивање уговора о оснивању права грађења између Града Сарајева и КЈКП „Градски саобраћај“ д.о.о. Сарајево.