Gradonačelnik Komšić uputio pismo sućuti povodom smrti sarajevskog olimpijskog pobjednika Billa Johnsona

Povodom smrti američkog skijaša Billa Johnsona, olimpijskog pobjednika u spustu iz Sarajeva 1984. godine, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je pismo sućuti veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država u BiH, NJ.E. Maureen E. Cormack i obitelji Johnson. „Sarajevo i Bill će zauvijek ostati povezani uspjehom. Bill je na Olimpijadi u Sarajevu 1984. godine postao prvi američki skijaš koji se okitio zlatnom medaljom u spustu. Sarajevo je, s druge strane, te godine organiziralo najuspješnije zimske olimpijske igre do tada. Ova dva vrhunska uspjeha Čovjeka i Grada, vezala su ih i poslije Sarajevske olimpijade. Nažalost, Bill je doživio tešku nesreću u sportu koji je najviše volio, a Sarajevo strašnu četverogodišnju golgotu.

Obilježena tužna godišnjica ubojstva šestero djece u ulici Bosanska

U ulici Bosanska kod broja 4, u “C” fazi naselja Alipašino polje, u Općini Novi Grad, danas je, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, obilježena tužna godišnjica ubojstva šestero djece. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnici Enes Husejnović i Vernes Ćosić odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja. Cvijeće je položio i  gradski vijećnik, predstavnik Udruge roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., te vijećnik Općinskog vijeća Stari Grad Alija Hodžić. Na tom mjestu je, 22. siječnja 1994. godine, od eksplozivnog djelovanja tri minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno šestero djece, a šestero ih je ranjeno, dok su se sanjkali. 

Tiskovna konferencija gradonačelnika Komšića o financiranju gradskih kapitalnih projekata predviđeni Nacrtom Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić sa zamjenikom Abdulahom Skakom i pomoćnicom za financije, Amelom Kolovrat, u ponedjeljak 25.01.2016. godine u 11.00 sati, održat će tiskovnu konferenciju, kako bi javnost upoznali s iznosom sredstava predviđenim Nacrtom Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu za realizaciju gradskih kapitalnih projekata: nastavak izgradnje gradske biciklističke staze, revitalizacija Trebevićke žičare, projektiranje i izrada signalizacije za slijepe i ostale invalidne osobe, projektiranje i sanacija fasada, održavanje i uređenje vodotokova na području grada, EYOF 2019., stipendiranje djece iz socijalno ugroženih obitelji, financiranje javnih kuhinja u gradu i dr.