Gradsko vijeće uputilo Nacrt Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu, u iznosu od oko 13,5 miliona KM, u javnu raspravu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, na danas održanoj 34. sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, usvojilo Program međunarodne suradnje Grada Sarajeva za 2016. godinu u kojem su sadržani temeljni ciljevi, te plan aktivnosti  međunarodne suradnje Grada Sarajeva u narednom razdoblju. Gradski vijećnici su, u nastavku sjednice, donijeli Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna  Regulativnog plana „Gradski centar Marijin Dvor“ za lokalitet Kvadrant „B“, a s ciljem preispitivanja planiranih rješenja kroz važeći planski dokument. Sukladno utvrđenim smjernicama, između ostalog, očekuje se i novi plan opremanja područja odgovarajućom prometnom i komunalnom infrastrukturom.

Izaslanstvo Grada Sarajeva odalo počast nekadašnjem gradonačelniku Sarajeva Anti Sučiću

Predstavnici Grada Sarajeva Hajrudin Ibrahimović i Mila Eminović danas su na groblju Bare, povodom 30 godina od smrti Ante Sučića, položili cvijeće i odali počast ovom bivšem gradonačelniku Sarajeva. Na groblju Bare okupili su se i suradnici i prijatelji Ante Sučića, koji je bio prvi čovjek grada Sarajeva od 1975. do 1981. godine. Ante Sučić je bio uspješan gospodarstvenik i sportski djelatnik, istinski zaljubljenik u Sarajevo čijem razvoju je posvetio cijeli svoj radni vijek. Zato je među svojim poslovnim suradnicima, ali i prijateljima i građanima bio duboko poštovan i cijenjen.