Obilježena 22. godišnjica ubojstva naših sugrađana u ulici Osloboditelja Sarajeva

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u Sarajevu, u ulici OsloboditeljaSarajeva, obilježena godišnjica ubojstva devet  naših sugrađana i ranjavanja 16 civila. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnici Hasan Hidžić, Jasmin Smiječanin i Enes Husejnović  odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja. Polaganju cvijeća nazočile su i obitelji i prijatelji ubijenih.

Vijeće ministara BiH izdvojit će 1,9 miliona KM za EYOF 2019.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i njegov zamjenik Abdulah Skaka susreli su se danas s Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH. Sastanak je inicirao gradonačelnik Komšić kako bi razgovarali o aktivnostima vezanim za učinkovitu organizaciju Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019). Prema riječima ministra Osmanovića, Vijeće ministara BiH je odlučilo da u naredne četiri godine izdvoji 1,9 miliona KM za ovaj najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

Gradonačelnik Komšić primio predstavnike Mreže LIKE – Udruge europskih gradova i regija za kulturu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je predstavnike Mreže LIKE – Udruge europskih gradova i regija za kulturu, sudionike „Le Rendez-vous de Sarajevo“, koji se ovih dana održava u bh. prijestolnici, u organizaciji Mreže LIKE, Francuskog instituta u BiH i UNESCO-a. Izaslanstvo su predvodili predsjednik Mreže Michael Moglia i projekt menadžer Benedict Rident, kao i predstavnici Francuskog instituta u BiH, Donato Giuliani i Nermina Halkić.