Danas je punih 20 godina otkad je zvanično okončana opsada Sarajeva

Prošla su točno dva desetljeća od kraja pakla, na današnji dan okončana je opsada Sarajeva. Sarajevo je izdržalo najdulju opsadu u modernoj povijesti čovječanstva koja je trajala 1.425 dana. Opsada Sarajeva bila je jedna od najduljih opsada jednog glavnog grada ikada. Trajala je od 5. travnja 1992. do 29. veljače 1996. godine. Za vrijeme opsade na grad je u jednom danu ispaljeno prosječno 329 granata, gorile su kuće, zgrade, bolnice, institucije, stadioni, vjerski objekti, sportske dvorane, škole, vrtići… a stradalo je 11.541 civila, uključujući i 1.500 djece.

Odbor utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini

Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini, danas je, na svojoj sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini i uputio ih Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje. Tijekom 2015. godine, na inicijativu Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2015. godini, a vezano za prijedloge i sugestije Odbora i Povjerenstva za izbor i imenovanja, na prijedlog Gradonačelnika, Gradsko vijeće je usvojilo Izmjene i dopune Odluke o načinu i uvjetima dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, te je prečišćeni tekst Odluke objavljen u „Službenim novinama Kantona Sarajevo“, broj 48/15.

Zbog programa obilježavanja Dana neovisnosti BiH, 1. ožujka nema posjeta Vijećnici

Molimo Vas da putem Vaše medijske kuće obavijestite građane i goste grada da u utorak 1. ožujka 2016. u sarajevskoj Vijećnici neće biti posjeta. Razlog tome je održavanje Svečane akademije koju organiziraju Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Skupština Kantona Sarajevo, Forum parlamentaraca BiH 1990 i općinska vijeća općina u Kantonu Sarajevo povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Zajednička Svečana akademija povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti BiH u Vijećnici

U utorak, 01.03.2016. u 11.00 sati, u auli Vijećnice, povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, održat će se zajednička Svečana akademija, koju organiziraju Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Skupština Kantona Sarajevo, Forum parlamentaraca BiH 1990 i općinska vijeća općina u Kantonu Sarajevo. Predsjednik Foruma parlamentaraca BiH 1990. i predsjednik bivše skupštine RBiH koja je izglasala Deklaraciju o neovisnosti Miro Lazović, obratit će se prigodnim govorom na zajedničkoj Svečanoj akademiji zastupnicima, vijećnicima, diplomatskom koru i predstavnicima svih razina vlasti u zemlji.