Danas je punih 20 godina otkad je zvanično okončana opsada Sarajeva

Prošla su točno dva desetljeća od kraja pakla, na današnji dan okončana je opsada Sarajeva. Sarajevo je izdržalo najdulju opsadu u modernoj povijesti čovječanstva koja je trajala 1.425 dana. Opsada Sarajeva bila je jedna od najduljih opsada jednog glavnog grada ikada. Trajala je od 5. travnja 1992. do 29. veljače 1996. godine. Za vrijeme opsade na grad je u jednom danu ispaljeno prosječno 329 granata, gorile su kuće, zgrade, bolnice, institucije, stadioni, vjerski objekti, sportske dvorane, škole, vrtići… a stradalo je 11.541 civila, uključujući i 1.500 djece.

Odbor utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini

Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini, danas je, na svojoj sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini i uputio ih Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje. Tijekom 2015. godine, na inicijativu Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2015. godini, a vezano za prijedloge i sugestije Odbora i Povjerenstva za izbor i imenovanja, na prijedlog Gradonačelnika, Gradsko vijeće je usvojilo Izmjene i dopune Odluke o načinu i uvjetima dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, te je prečišćeni tekst Odluke objavljen u „Službenim novinama Kantona Sarajevo“, broj 48/15.

Zbog programa obilježavanja Dana neovisnosti BiH, 1. ožujka nema posjeta Vijećnici

Molimo Vas da putem Vaše medijske kuće obavijestite građane i goste grada da u utorak 1. ožujka 2016. u sarajevskoj Vijećnici neće biti posjeta. Razlog tome je održavanje Svečane akademije koju organiziraju Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Skupština Kantona Sarajevo, Forum parlamentaraca BiH 1990 i općinska vijeća općina u Kantonu Sarajevo povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Zajednička Svečana akademija povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti BiH u Vijećnici

U utorak, 01.03.2016. u 11.00 sati, u auli Vijećnice, povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, održat će se zajednička Svečana akademija, koju organiziraju Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Skupština Kantona Sarajevo, Forum parlamentaraca BiH 1990 i općinska vijeća općina u Kantonu Sarajevo. Predsjednik Foruma parlamentaraca BiH 1990. i predsjednik bivše skupštine RBiH koja je izglasala Deklaraciju o neovisnosti Miro Lazović, obratit će se prigodnim govorom na zajedničkoj Svečanoj akademiji zastupnicima, vijećnicima, diplomatskom koru i predstavnicima svih razina vlasti u zemlji.

Zamjenik gradonačelnika Skaka čestitao sarajevskim policajcima na osvojenom drugom mjestu u malom nogometu u Poljskoj

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka čestitao je sarajevskim policajcima koji su na međunarodnom policijskom turniru u malom nogometu, održanom u Poljskoj od 10. do 13. veljače, osvojili drugo mjesto, u konkurenciji od 48 momčadi iz cijele Europe. „Ovim uspjehom vi ste na najbolji način promovirali kako bh. sport, tako i grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu“, istakao je zamjenik gradonačelnika Skaka, upriličivši danas prijem za Muamera Klinu, Mirzu Selimovića i Suada Gušića, članove Internacionalne policijske asocijacije – IPA-e BiH, Sekcija Sarajevo. Ovu asocijaciju u ime BiH ogranka čine pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela FMUP-a, MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen Regulativni plan „Stambena zona Šip“

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 35. sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, usvojilo Odluku o razrješenju članice Povjerenstva za spomenike, te člana Odbora za informatiku i telematiku, stalnih radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Također, usvojena je Odluka o izboru novih članova ovih radnih tijela. Daljnji rad Gradskog vijeća je nastavljen usvajanjem Odluke o postavljanju spomen ploče Mišić Samiru, kao spomen obilježja od značaja za Grad Sarajevo u krugu Policijske akademije na Vracama.

Čelnici Grada Sarajeva posjetili reisu-l-ulemu Kavazaovića

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedatelj Gradskog vijeća Suljo Agić posjetili su danas reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim društvenim prilikama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a između ostalog, i o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu. Čelnici Grada Sarajeva oštro su osudili zastrašujuće prijetnje upućene reisu Kavazoviću, te naglasili da one nikada neće imati pogodno tlo u gradu Sarajevu.