Poziv medijima za akreditiranje ekipa koje će pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. travnja – Dana grada Sarajeva

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. travnja – Dana grada Sarajeva, održat će se 06.04.2016. godine, s početkom u 17.00 sati, u Vijećnici. Pozivamo Vas da akreditirate ekipu Vaše medijske kuće koja će pratiti ovaj veliki događaj. Molimo Vas da, do 29.03.2016. godine, dostavite imena medijske ekipe na fax: 217 546  ili e-mail: pr-gradskovijece@sarajevo.ba

Komšić i Skaka odali počast žrtvama terorističkih napada u Briselu, Istanbulu i Ankari

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je posjetio veleposlanika Europske unije u BiH NJ.E. Larsa-Gunnara Wigemarka povodom terorističkog napada u Briselu, koji predstavlja atak na europske vrijednosti. Tom prigodom, gradonačelnik Komšić je osobno i u ime građana Sarajeva, izrazio najiskreniju sućut, solidarnost i potporu obiteljima nastradalih, kao i svim građanima Brisela i EU, te zajedno s veleposlanikom Wigemarkom odao počast nevinim žrtvama ovog brutalnog terorističkog čina minutom šutnje.

Britanski „Guardian“ uvrstio Sarajevo na listu ljupkih europskih gradova

Ugledni britanski list „Guardian” donosi listu divnih europskih gradova na kojoj se nisu našle neke od  najvećih metropola. Na ovoj listi ljupkih gradova se našlo i Sarajevo, koje za sve one koji vole otkrivati novo i drugačije postaje logičan izbor. U tekstu se navodi kako je Sarajevo, koje je nedavno obilježilo dvadesetogodišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, obojeno poviješću koja uključuje i početak Prvog svjetskog rata.

Sarajevska Vijećnica večeras u bojama belgijske i turske zastave

U znak suosjećanja, solidarnosti i potpore obiteljima tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Briselu, Istanbulu i Ankari, večeras će (23.03.) oko 19.00 sati biti osvijetljena Vijećnica bojama zastava Kraljevine Belgije i Republike Turske. Grad Sarajevo će se na taj način pridružiti akciji europskih i svjetskih metropola s ciljem potpore narodima i vladama prijateljskih zemalja Belgije i Turske, koje su potresli stravični teroristički napadi.