Ministarstvo obitelji, mladeži i sporta Republike Srpske potvrdilo potporu EYOF-u 2019.

U fokusu radne posjete predsjednika OK BIH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BIH Sinišu Kisića i generalnog tajnika OK BIH Saida Fazlagića ministrici za obitelj, mladež i sport Republike Srpske Jasmini Davidović bio je Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), čiji će domaćin biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine. Ministrica Davidović je potvrdila da je EYOF 2019. dobio potpunu potporu i suglasnost resornog ministarstva Republike Srpske.

Američki portal CNTraveler navodi razloge putovanja u Sarajevo i BiH

Američki portal CNTraveler nedavno je objavio tekst u kojem je svojim čitateljima predložio zašto bi njihovo sljedeće putovanje trebalo biti u Bosnu i Hercegovinu. CNTraveler navodi da Sarajevo mami Europljane u potrazi za „drugim Istanbulom”, s džamijama iz Osmanskog carstva, katedralom iz razdoblja Austro-Ugarske, te bazarima zbog kojih vrijedi ponijeti kofer viška.

Gradsko vijeće usvojilo Proračun Grada Sarajeva za 2016. godinu u iznosu od 13.797.240,00 KM

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, na danas održanoj 37. sjednici kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, razmotrilo i jednoglasno usvojilo Izvješće o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2015. godinu. U nastavku sjednice, gradski vijećnici su razmotrili, te usvojili još nekoliko izvješća. Tako su, poslije široke rasprave, usvojili Izvješće o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i aktivnostima gradonačelnika Grada Sarajeva za prošlu godinu. Dalje je usvojeno Izvješće o radu Pravobraniteljstva Grada Sarajeva za 2015. godinu, te Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sarajeva za razdoblje 01.01.-31.12.2015. godine.