Povodom Dana grada Sarajeva IX Međunarodni turnir u košarci

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića, u organizaciji košarkaškog kluba „KOŠ”, od 01. do 03. travnja, održat će se IX međunarodni šestoaprilski turnir u košarci povodom Dana grada Sarajeva u dvoranama I i II KSC „Skenderija”, dvorani „Mirza Delibašić”, i OŠ „Zajko Delić” Vogošća.

Ministarstvo obitelji, mladeži i sporta Republike Srpske potvrdilo potporu EYOF-u 2019.

U fokusu radne posjete predsjednika OK BIH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BIH Sinišu Kisića i generalnog tajnika OK BIH Saida Fazlagića ministrici za obitelj, mladež i sport Republike Srpske Jasmini Davidović bio je Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), čiji će domaćin biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine. Ministrica Davidović je potvrdila da je EYOF 2019. dobio potpunu potporu i suglasnost resornog ministarstva Republike Srpske.

Američki portal CNTraveler navodi razloge putovanja u Sarajevo i BiH

Američki portal CNTraveler nedavno je objavio tekst u kojem je svojim čitateljima predložio zašto bi njihovo sljedeće putovanje trebalo biti u Bosnu i Hercegovinu. CNTraveler navodi da Sarajevo mami Europljane u potrazi za „drugim Istanbulom”, s džamijama iz Osmanskog carstva, katedralom iz razdoblja Austro-Ugarske, te bazarima zbog kojih vrijedi ponijeti kofer viška.

Gradsko vijeće usvojilo Proračun Grada Sarajeva za 2016. godinu u iznosu od 13.797.240,00 KM

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, na danas održanoj 37. sjednici kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, razmotrilo i jednoglasno usvojilo Izvješće o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2015. godinu. U nastavku sjednice, gradski vijećnici su razmotrili, te usvojili još nekoliko izvješća. Tako su, poslije široke rasprave, usvojili Izvješće o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i aktivnostima gradonačelnika Grada Sarajeva za prošlu godinu. Dalje je usvojeno Izvješće o radu Pravobraniteljstva Grada Sarajeva za 2015. godinu, te Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sarajeva za razdoblje 01.01.-31.12.2015. godine. 

EYOF 2019. će pokazati da su načela iz mehanizma koordinacije u BiH moguća i učinkovita

Na redovnom sastanku predsjednika OK BiH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BiH Izeta Rađe i Siniše Kisića, zamjenika gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, predstavnika gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te EYOF-a, zaključeno je da su napravljeni kvalitetni pomaci u smislu uključivanja svih razina vlasti u organizaciju Europskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. Posebno ohrabruje informacija da je premijer FBiH Fadil Novalić podržao organizaciju najvećeg sportskog događaja poslije sarajevske Olimpijade 1984. godine. U tom smislu očekuje se da i Federalna vlada na jednoj od svojih narednih sjednica podrži organizaciju  EYOF-a 2019. što bi bio još jedan signal Europskom olimpijskom komitetu da su u pripreme ovog važnog događaja uključene sve razine vlasti u BiH.

Zamjenik gradonačelnika Skaka primio izaslanstvo Grada Istanbula

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Grada Istanbula, koje je predvodio direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti, Sevket Demirkaya. Prijemu su nazočili i predstavnici ovog odjela, Nurgul Yavuz, Mustafa Ugur Kopuz, Ahmed Cem Sadoglu, te pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Amina Deljković. Razgovaralo se o organizaciji kulturne manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“, koja bi se trebala održati tijekom ove godine.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka posjetio ministra MUP-a KS

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas ministra MUP-a Kantona Sarajevo, Ismira Jusku, s kojim je razgovarao o pomoći koju Gradska uprava planira pružiti s ciljem poboljšanja sigurnosne situacije u gradu. Prijemu su nazočili i policijski komesar, Vahid Ćosić i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač. „Grad Sarajevo u okvirima svojih mogućnosti pružit će financijsku potporu MUP-u KS, koji predstavlja garant sigurnosti u bh. prijestolnici“, naglasio je Skaka.

Sarajevska Vijećnica u bojama belgijske i turske zastave – turski premijer Davutoglu zahvalio Sarajevu i BiH na potpori

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka inicirao je da se sarajevska Vijećnica večeras osvijetli bojama zastava Kraljevine Belgije i Republike Turske u znak suosjećanja, solidarnosti i potpore obiteljima tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Briselu, Istanbulu i Ankari. Grad Sarajevo se na ovaj način pridružio akciji europskih i svjetskih metropola s ciljem potpore narodima i vladama prijateljskih zemalja Belgije i Turske, koje su potresli stravični teroristički napadi.

Gradonačelnik Komšić uputio čestitku povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa

Povodom nastupajućeg kršćanskog blagdana Uskrsa, gradonačelnik Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva, uputio čestitku nadbiskupu Vrhbosanske nadbiskupije, kardinalu Vinku Puljiću, biskupu mons. dr. Peri Sudaru, provincijalu Franjevačke provincije Bosna Srebrena fra Lovri Gavranu i predsjedniku Hrvatskog kulturnog društva „Napredak” mons. prof. dr. Franji Topiću. „Vama osobno i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Sarajevu i Bosni Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da radost blagdana Uskrsa provedete u dobru, miru i veselju.

Poziv medijima za akreditiranje ekipa koje će pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. travnja – Dana grada Sarajeva

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. travnja – Dana grada Sarajeva, održat će se 06.04.2016. godine, s početkom u 17.00 sati, u Vijećnici. Pozivamo Vas da akreditirate ekipu Vaše medijske kuće koja će pratiti ovaj veliki događaj. Molimo Vas da, do 29.03.2016. godine, dostavite imena medijske ekipe na fax: 217 546  ili e-mail: pr-gradskovijece@sarajevo.ba