Povodom Dana grada Sarajeva IX Međunarodni turnir u košarci

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića, u organizaciji košarkaškog kluba „KOŠ”, od 01. do 03. travnja, održat će se IX međunarodni šestoaprilski turnir u košarci povodom Dana grada Sarajeva u dvoranama I i II KSC „Skenderija”, dvorani „Mirza Delibašić”, i OŠ „Zajko Delić” Vogošća.

Gradsko vijeće usvojilo Proračun Grada Sarajeva za 2016. godinu u iznosu od 13.797.240,00 KM

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, na danas održanoj 37. sjednici kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedatelj Gradskog vijeća, razmotrilo i jednoglasno usvojilo Izvješće o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2015. godinu. U nastavku sjednice, gradski vijećnici su razmotrili, te usvojili još nekoliko izvješća. Tako su, poslije široke rasprave, usvojili Izvješće o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i aktivnostima gradonačelnika Grada Sarajeva za prošlu godinu. Dalje je usvojeno Izvješće o radu Pravobraniteljstva Grada Sarajeva za 2015. godinu, te Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sarajeva za razdoblje 01.01.-31.12.2015. godine. 

Američki portal CNTraveler navodi razloge putovanja u Sarajevo i BiH

Američki portal CNTraveler nedavno je objavio tekst u kojem je svojim čitateljima predložio zašto bi njihovo sljedeće putovanje trebalo biti u Bosnu i Hercegovinu. CNTraveler navodi da Sarajevo mami Europljane u potrazi za „drugim Istanbulom”, s džamijama iz Osmanskog carstva, katedralom iz razdoblja Austro-Ugarske, te bazarima zbog kojih vrijedi ponijeti kofer viška.

Ministarstvo obitelji, mladeži i sporta Republike Srpske potvrdilo potporu EYOF-u 2019.

U fokusu radne posjete predsjednika OK BIH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BIH Sinišu Kisića i generalnog tajnika OK BIH Saida Fazlagića ministrici za obitelj, mladež i sport Republike Srpske Jasmini Davidović bio je Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), čiji će domaćin biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine. Ministrica Davidović je potvrdila da je EYOF 2019. dobio potpunu potporu i suglasnost resornog ministarstva Republike Srpske.

Zamjenik gradonačelnika Skaka primio izaslanstvo Grada Istanbula

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Grada Istanbula, koje je predvodio direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti, Sevket Demirkaya. Prijemu su nazočili i predstavnici ovog odjela, Nurgul Yavuz, Mustafa Ugur Kopuz, Ahmed Cem Sadoglu, te pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Amina Deljković. Razgovaralo se o organizaciji kulturne manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“, koja bi se trebala održati tijekom ove godine.

EYOF 2019. će pokazati da su načela iz mehanizma koordinacije u BiH moguća i učinkovita

Na redovnom sastanku predsjednika OK BiH Marijana Kvesića, potpredsjednika OK BiH Izeta Rađe i Siniše Kisića, zamjenika gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, predstavnika gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te EYOF-a, zaključeno je da su napravljeni kvalitetni pomaci u smislu uključivanja svih razina vlasti u organizaciju Europskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. Posebno ohrabruje informacija da je premijer FBiH Fadil Novalić podržao organizaciju najvećeg sportskog događaja poslije sarajevske Olimpijade 1984. godine. U tom smislu očekuje se da i Federalna vlada na jednoj od svojih narednih sjednica podrži organizaciju  EYOF-a 2019. što bi bio još jedan signal Europskom olimpijskom komitetu da su u pripreme ovog važnog događaja uključene sve razine vlasti u BiH.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka posjetio ministra MUP-a KS

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas ministra MUP-a Kantona Sarajevo, Ismira Jusku, s kojim je razgovarao o pomoći koju Gradska uprava planira pružiti s ciljem poboljšanja sigurnosne situacije u gradu. Prijemu su nazočili i policijski komesar, Vahid Ćosić i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač. „Grad Sarajevo u okvirima svojih mogućnosti pružit će financijsku potporu MUP-u KS, koji predstavlja garant sigurnosti u bh. prijestolnici“, naglasio je Skaka.

Gradonačelnik Komšić uputio čestitku povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa

Povodom nastupajućeg kršćanskog blagdana Uskrsa, gradonačelnik Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva, uputio čestitku nadbiskupu Vrhbosanske nadbiskupije, kardinalu Vinku Puljiću, biskupu mons. dr. Peri Sudaru, provincijalu Franjevačke provincije Bosna Srebrena fra Lovri Gavranu i predsjedniku Hrvatskog kulturnog društva „Napredak” mons. prof. dr. Franji Topiću. „Vama osobno i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Sarajevu i Bosni Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da radost blagdana Uskrsa provedete u dobru, miru i veselju.

Sarajevska Vijećnica u bojama belgijske i turske zastave – turski premijer Davutoglu zahvalio Sarajevu i BiH na potpori

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka inicirao je da se sarajevska Vijećnica večeras osvijetli bojama zastava Kraljevine Belgije i Republike Turske u znak suosjećanja, solidarnosti i potpore obiteljima tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Briselu, Istanbulu i Ankari. Grad Sarajevo se na ovaj način pridružio akciji europskih i svjetskih metropola s ciljem potpore narodima i vladama prijateljskih zemalja Belgije i Turske, koje su potresli stravični teroristički napadi.

Sarajevska Vijećnica večeras u bojama belgijske i turske zastave

U znak suosjećanja, solidarnosti i potpore obiteljima tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Briselu, Istanbulu i Ankari, večeras će (23.03.) oko 19.00 sati biti osvijetljena Vijećnica bojama zastava Kraljevine Belgije i Republike Turske. Grad Sarajevo će se na taj način pridružiti akciji europskih i svjetskih metropola s ciljem potpore narodima i vladama prijateljskih zemalja Belgije i Turske, koje su potresli stravični teroristički napadi.