Поводом Дана града Сарајева IX Међународни турнир у кошарци

Под покровитељством Града Сарајева и градоначелника проф. др. Иве Комшића, у организацији кошаркашког клуба „КОШ”, од 01. до 03. априла, одржаће се IX међународни шестоаприлски турнир у кошарци поводом Дана града Сарајева у дворанама I и II КСЦ „Скендерија”, дворани „Мирза Делибашић”, и ОШ „Зајко Делић” Вогошћа. 

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске потврдило подршку ЕYОF-у 2019.

У фокусу радне посјете предсједника ОК БИХ Маријана Квесића, потпредсједника ОК БИХ Синишу Кисића и генералног секретара ОК БИХ Саида Фазлагића министрици за породицу, омладину и спорт Републике Српске Јасмини Давидовић био је Европски омладински олимпијски фестивал (ЕYОF), чији ће домаћин бити градови Сарајево и Источно Сарајево 2019. године. Министрица Давидовић је потврдила да је ЕYОF 2019. добио потпуну подршку и сагласност ресорног министарства Републике Српске.

Амерички портал ЦНТравелер наводи разлоге путовања у Сарајево и БиХ

Амерички портал ЦНТравелер недавно је објавио текст у којем је својим читатељима предложио зашто би њихово сљедеће путовање требало бити у Босну и Херцеговину. ЦНТравелер наводи да Сарајево мами Европљане у потрази за „другим Истанбулом”, са џамијама из Османског царства, катедралом из периода Аустро-Угарске, те базарима због којих вриједи понијети кофер вишка.

Градско вијеће усвојило Буџет Града Сарајева за 2016. годину у износу од 13.797.240,00 КМ

Градско вијеће Града Сарајева је, на данас одржаној 37. сједници којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, размотрило и једногласно усвојило Извјештај о раду Градског вијећа Града Сарајева за 2015. годину. У наставку сједнице, градски вијећници су размотрили, те усвојили још неколико извјештаја. Тако су, послије широке расправе, усвојили Извјештај о остваривању политике Града Сарајева и активностима градоначелника Града Сарајева за прошлу годину. Даље је усвојен Извјештај о раду Правобранилаштва Града Сарајева за 2015. годину, те Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за период 01.01.-31.12.2015. године. 

ЕYОF 2019. ће показати да су принципи из механизма координације у БиХ могући и ефикасни

На редовном састанку предсједника ОК БиХ Маријана Квесића, потпредсједника ОК БиХ Изета Рађе и Синише Кисића, замјеника градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке, представника градова Сарајева и Источног Сарајева, те ЕYОF-а, закључено је да су направљени квалитетни помаци у смислу укључивања свих нивоа власти у организацију Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. Посебно охрабрује информација да је премијер ФБиХ Фадил Новалић подржао организацију највећег спортског догађаја послије сарајевске Олимпијаде 1984. године. У том смислу очекује се да и Федерална влада на једној од својих наредних сједница подржи организацију ЕYОF-а 2019. што би био још један сигнал Европском олимпијском комитету да су у припреме овог важног догађаја укључени сви нивои власти у БиХ.

Замјеник градоначелника Скака примио делегацију Града Истанбула

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака са сарадницима примио је данас делегацију Града Истанбула, коју је предводио директор Одјела за  међународне односе и културне активности, Севкет Демиркаиа. Пријему су присуствовали и представници овог одјела, Нургул Јавуз, Мустафа Угур Копуз, Ахмед Цем Садоглу, те помоћница начелника Опћине Стари Град Сарајево, Амина Дељковић. Разговарано је о организацији културне манифестације „Дани Истанбула у Сарајеву“, која би се требала одржати у току ове године.

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака посјетио министра МУП-а КС

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака посјетио је данас министра МУП-а Кантона Сарајево, Исмира Јуску, са којим је разговарао о помоћи коју Градска управа планира пружити у циљу побољшања безбједносне ситуације у граду. Пријему су присуствовали и полицијски комесар, Вахид Ћосић и начелник Прве полицијске управе КС Фахрудин Халач. „Град Сарајево у оквирима својих могућности пружиће финансијску подршку МУП-у КС, који представља гарант безбједности у бх. пријестолници“, нагласио је Скака.

Сарајевска Вијећница у бојама белгијске и турске заставе – турски премијер Давутоглу захвалио Сарајеву и БиХ на подршци

Доградоначелник Сарајева Абдулах Скака иницирао је да се сарајевска Вијећница вечерас освијетли бојама застава Краљевине Белгије и Републике Турске у знак суосјећања, солидарности и подршке породицама трагично настрадалих у безумним терористичким нападима у Бриселу, Истанбулу и Анкари. Град Сарајево се на овај начин придружио акцији европских и свјетских метропола са циљем подршке народима и владама пријатељских земаља Белгије и Турске, које су потресли стравични терористички напади. 

Градоначелник Комшић упутио честитку поводом наступајућег благдана Ускрса

У поводу наступајућег кршћанског благдана Ускрса, градоначелник Иво Комшић је у своје и у име Града Сарајева, упутио честитку надбискупу Врхбосанске надбискупије, кардиналу Винку Пуљићу, бискупу монс. др. Пери Судару, провинцијалу Фрањевачке провинције Босна Сребрена фра Ловри Гаврану и предсједнику Хрватског културног друштва „Напредак” монс. проф. др. Фрањи Топићу. „Вама особно и свим вјерницима католичке вјероисповијести у Сарајеву и Босни Херцеговини упућујем најискреније честитке, са жељом да радост благдана Ускрса проведете у добру, миру и весељу.

Позив медијима за акредитовање екипа које ће пратити Свечану сједницу Градског вијећа Града Сарајева поводом 6. априла – Дана града Сарајева

Свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева поводом 6. априла – Дана града Сарајева, одржаће се 06.04.2016. године, са почетком у 17.00 часпва, у Вијећници. Позивамо Вас да акредитујете екипу Ваше медијске куће која ће пратити овај велики догађај. Молимо Вас да, до 29.03.2016. године, доставите имена медијске екипе на факс: 217 546 или имејл: pr-gradskovijece@sarajevo.ba