Поводом Дана града Сарајева IX Међународни турнир у кошарци

Под покровитељством Града Сарајева и градоначелника проф. др. Иве Комшића, у организацији кошаркашког клуба „КОШ”, од 01. до 03. априла, одржаће се IX међународни шестоаприлски турнир у кошарци поводом Дана града Сарајева у дворанама I и II КСЦ „Скендерија”, дворани „Мирза Делибашић”, и ОШ „Зајко Делић” Вогошћа. 

Градско вијеће усвојило Буџет Града Сарајева за 2016. годину у износу од 13.797.240,00 КМ

Градско вијеће Града Сарајева је, на данас одржаној 37. сједници којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, размотрило и једногласно усвојило Извјештај о раду Градског вијећа Града Сарајева за 2015. годину. У наставку сједнице, градски вијећници су размотрили, те усвојили још неколико извјештаја. Тако су, послије широке расправе, усвојили Извјештај о остваривању политике Града Сарајева и активностима градоначелника Града Сарајева за прошлу годину. Даље је усвојен Извјештај о раду Правобранилаштва Града Сарајева за 2015. годину, те Извјештај о извршењу Буџета Града Сарајева за период 01.01.-31.12.2015. године. 

Амерички портал ЦНТравелер наводи разлоге путовања у Сарајево и БиХ

Амерички портал ЦНТравелер недавно је објавио текст у којем је својим читатељима предложио зашто би њихово сљедеће путовање требало бити у Босну и Херцеговину. ЦНТравелер наводи да Сарајево мами Европљане у потрази за „другим Истанбулом”, са џамијама из Османског царства, катедралом из периода Аустро-Угарске, те базарима због којих вриједи понијети кофер вишка.

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске потврдило подршку ЕYОF-у 2019.

У фокусу радне посјете предсједника ОК БИХ Маријана Квесића, потпредсједника ОК БИХ Синишу Кисића и генералног секретара ОК БИХ Саида Фазлагића министрици за породицу, омладину и спорт Републике Српске Јасмини Давидовић био је Европски омладински олимпијски фестивал (ЕYОF), чији ће домаћин бити градови Сарајево и Источно Сарајево 2019. године. Министрица Давидовић је потврдила да је ЕYОF 2019. добио потпуну подршку и сагласност ресорног министарства Републике Српске.

Замјеник градоначелника Скака примио делегацију Града Истанбула

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака са сарадницима примио је данас делегацију Града Истанбула, коју је предводио директор Одјела за  међународне односе и културне активности, Севкет Демиркаиа. Пријему су присуствовали и представници овог одјела, Нургул Јавуз, Мустафа Угур Копуз, Ахмед Цем Садоглу, те помоћница начелника Опћине Стари Град Сарајево, Амина Дељковић. Разговарано је о организацији културне манифестације „Дани Истанбула у Сарајеву“, која би се требала одржати у току ове године.

ЕYОF 2019. ће показати да су принципи из механизма координације у БиХ могући и ефикасни

На редовном састанку предсједника ОК БиХ Маријана Квесића, потпредсједника ОК БиХ Изета Рађе и Синише Кисића, замјеника градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке, представника градова Сарајева и Источног Сарајева, те ЕYОF-а, закључено је да су направљени квалитетни помаци у смислу укључивања свих нивоа власти у организацију Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. Посебно охрабрује информација да је премијер ФБиХ Фадил Новалић подржао организацију највећег спортског догађаја послије сарајевске Олимпијаде 1984. године. У том смислу очекује се да и Федерална влада на једној од својих наредних сједница подржи организацију ЕYОF-а 2019. што би био још један сигнал Европском олимпијском комитету да су у припреме овог важног догађаја укључени сви нивои власти у БиХ.

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака посјетио министра МУП-а КС

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака посјетио је данас министра МУП-а Кантона Сарајево, Исмира Јуску, са којим је разговарао о помоћи коју Градска управа планира пружити у циљу побољшања безбједносне ситуације у граду. Пријему су присуствовали и полицијски комесар, Вахид Ћосић и начелник Прве полицијске управе КС Фахрудин Халач. „Град Сарајево у оквирима својих могућности пружиће финансијску подршку МУП-у КС, који представља гарант безбједности у бх. пријестолници“, нагласио је Скака.

Градоначелник Комшић упутио честитку поводом наступајућег благдана Ускрса

У поводу наступајућег кршћанског благдана Ускрса, градоначелник Иво Комшић је у своје и у име Града Сарајева, упутио честитку надбискупу Врхбосанске надбискупије, кардиналу Винку Пуљићу, бискупу монс. др. Пери Судару, провинцијалу Фрањевачке провинције Босна Сребрена фра Ловри Гаврану и предсједнику Хрватског културног друштва „Напредак” монс. проф. др. Фрањи Топићу. „Вама особно и свим вјерницима католичке вјероисповијести у Сарајеву и Босни Херцеговини упућујем најискреније честитке, са жељом да радост благдана Ускрса проведете у добру, миру и весељу.

Сарајевска Вијећница у бојама белгијске и турске заставе – турски премијер Давутоглу захвалио Сарајеву и БиХ на подршци

Доградоначелник Сарајева Абдулах Скака иницирао је да се сарајевска Вијећница вечерас освијетли бојама застава Краљевине Белгије и Републике Турске у знак суосјећања, солидарности и подршке породицама трагично настрадалих у безумним терористичким нападима у Бриселу, Истанбулу и Анкари. Град Сарајево се на овај начин придружио акцији европских и свјетских метропола са циљем подршке народима и владама пријатељских земаља Белгије и Турске, које су потресли стравични терористички напади. 

Сарајевска Вијећница вечерас у бојама белгијске и турске заставе

У знак суосјећања, солидарности и подршке породицама трагично настрадалих у безумним терористичким нападима у Бриселу, Истанбулу и Анкари, вечерас ће (23.03.) око 19.00 часова бити освијетљена Вијећница бојама застава Краљевине Белгије и Републике Турске. Град Сарајево ће се на тај начин придружити акцији европских и свјетских метропола с циљем подршке народима и владама пријатељских земаља Белгије и Турске, које су потресли стравични терористички напади.