Grad Sarajevo poziva građane da se pridruže glazbenom defileu povodom Dana grada

Grad Sarajevo poziva građane i goste grada da se u srijedu, 6. travnja pridruže defileu Sarajevo Drum Orchestra, organiziranom povodom Dana grada. Defile kreće u 11 sati ispred BBI centra, središnjim gradskim ulicama – Titovom, Ferhadijom sve do Baščaršijskog trga, gdje se završava u 12 sati. Ovo će biti prilika za provod i druženje građana i gostiju grada uz glazbeni nastup Sarajevo Drum Orchestra i probanje slastica na štandovima kod Sarajevo City Centra, BBI centra i, na kraju, na Baščaršijom trgu, gdje je predviđeno i posluženje kavom iz Ginissove džezve.

Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. travnja, Dana Grada Sarajeva

Na Dan Grada Sarajeva, u srijedu, 6. travnja  u 17.00 sati  u Vijećnici, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koju će otvoriti predsjedatelj Gradskog vijeća Suljo Agić. Pored vijećnika Gradskog vijeća, na sjednicu su pozvane i diplomate u BiH, predstavnici svih razina vlasti u zemlji, predstavnici boračkih organizacija, bivši gradonačelnici, dosadašnji dobitnici Šestoaprilske nagrade, te drugi gosti kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova.

Gradonačelnik Komšić položio vijenac na spomen – obilježja borcima na Višegradskoj kapiji

U sklopu obilježavanja 6. travnja, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić položio je vijenac na spomen-obilježja borcima na Višegradskoj kapiji, borcima obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine na Vratnik-Mejdanu, te na spomen-ploču narodnom heroju Mustafi Dovadžiji ispred Vatrogasnog doma. Programom obilježavanja predviđen je i Sat povijesti za učenike osnovnih i srednjih škola na platou Višegradske kapije na Vratniku.

Izaslanstvo Grada Sarajeva položilo cvijeće i odalo počast na mostu stradanja Suade Dilberović i Olge Sučić

U sklopu obilježavanja 6. travnja, Dana grada Sarajeva, danas su zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka, gradski vijećnici Jusuf Lošić i Robert Pleše, odali počast i položili cvijeće na mostu stradanja heroina Dubrovčanke Suade Dilberović i Sarajke Olge Sučić, upamćenih po hrabrosti i odlučnosti da u mirnim demonstracijama, 1992. godine, zajedno sa svojim sugrađanima, zaustave zlo koje se nadvilo nad njihovim Sarajevom.