Градоначелник Сарајева Иво Комшић у Вијећници ће уприличити пријем добродошлице учесницима 7. Сарајево Бизнис Форума

У уторак 3. маја у 20.00 часова у Вијећници, градоначелник проф. др. Иво Комшић ће у име Града Сарајева уприличити пријем добродошлице учесницима 7. међународног Сарајево Бизнис Форума. Том пригодом Комшић ће уручити Медаљон Града Сарајева истакнутим учесницима Форума у знак захвалности за подршку развоју економије, трговине и предузетништва, као и за потицај инвестицијског окружења у Сарајеву, БиХ и региону.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић честитао Васкрс

Градоначелник проф. др Иво Комшић је у своје и у име Града Сарајева изразио задовољство што са суграђанима православцима може подијелити радост васкрсних празника. „У то име, свештенству и свим православцима у граду Сарајеву и Босни и Херцеговини, упућујем најискреније честитке са искреним жељама да Васкрс проведу испуњени миром, здрављем, промицањем сваког добра и вјером у сретније и успјешније сутра“, истакнуо је градоначелник Комшић у својој честитци.

Вијећница ће радити три сата дуже од уторка, 3. маја

Од уторка 3. маја, Вијећница ће радити три сата дуже. Осим понедјељком, Вијећница ће бити отворена за посјете сваким даном у времену од 10.00 до 20.00 часова. Поводом Међународног празника рада, нема посјета Вијећници у недјељу 1. маја.

Службена посјета Загребу: Доградоначелник Абдулах Скака на састанку са градоначелником Бандићем

Абдулах Скака, замјеник градоначелника Сарајева у посјети је Загребу у поводу обиљежавања 100. годишњице правног и институционализованог ислама у Хрватској.  У склопу службене посјете, замјеник Скака се састао са Миланом Бандићем, градоначелником Загреба а главна тема разговора била је унапређење сарадње главних градова, посебно у области културе. Стварањем партнерских односа између градова омогућава се брз трансфер знања и искустава. Будућност Европе је у сарадњи градова и унапређењу њихових, прије свега економских и културних односа, који ће резултирати већем квалитету живота њихових грађана, закључено је на састанку између Бандића и Скаке.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић позива најмлађе суграђане на концерт загребачког дјечијег хора „Клинци с Рибњака“ 4. маја у Дому младих

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић поклања нашим најмлађим суграђанима концерт загребачког дјечијег збора/хора „Клинци с Рибњака“, који ће се одржати у сриједу, 4. маја у 17 часова у Дому младих на Скендерији. Уз познате хрватске пјеваче, наступиће Аднан и Тарик, млади пјевачи из Сарајева, који су популарност стекли учествујући на шоу X Фактор. Позивамо дјецу Сарајева да присуствују овом музичком догађају и тако допринесу веселој и другарској атмосфери у Денсинг дворани Дома младих. Улаз за све посјетиоце је бесплатан!

Позив за доставу понуда за пружање угоститељских услуга

Град Сарајево објављује Позив за доставу понуда за пружање угоститељских услуга за потребе Градске управе Града Сарајева (угоститељске услуге ручак/вечера за госте Града Сарајева, понуда еко и здраве хране, локација Требевић). Јавни позив истакнут је на веб страници Града Сарајева: http://sarajevo.ba/ba/article.php?pid=973

Градски вијећници усвојили Одлуку о давању сагласности на оснивање права грађења на некретнини у власништву Општине Стари Град Сарајево, у корист Града Сарајева, у циљу реализације Пројекта „Ревитализација Требевићке жичаре“

На 38. сједници Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, градски вијећници нису усвојили Одлуку о разрјешењу одређених чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева, након чега није разматрана Одлука о избору нових чланова ових радних тијела. Градско вијеће је усвојило Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о споменицима од значаја за Град Сарајево, како би се превазишле одређене тешкоће са којима се Комисија за споменике Градског вијећа Града Сарајева сусретала у свом досадашњем раду.

Градоначелник Сарајева Иво Комшић поздравио отварање Родитељске куће

Данашњој церемонији свечаног отворења Родитељске куће, намијењене за смјештај дјеце обољеле од рака и њихових породица који долазе из других кантона ван Сарајевског, присуствовао је и градоначелник Сарајева Иво Комшић. У изјави за медије проф. Комшић изразио је задовољство због отворења Родитељске куће чиме је омогућено родитељима да буду током лијечења са својом дјецом што знатно утиче на њихов опоравак и оздрављење.

Градоначелник Комшић примио у наступну посјету амбасадорицу Индонезије у БиХ

Градоначелник Сарајева Иво Комшић примио је данас у наступну посјету амбасадорицу Републике Индонезије у БиХ Њ.Е. Амелиу Ахмад Јани. Градоначелник је амбасадорици пожелио успјешан мандат у БиХ и наставак добре сарадње између Босне и Херцеговине и Индонезије које вежу хисторијске везе преко Покрета несврстаних.

Јавни оглас за додјелу у закуп пословних просторија и гаража Града Сарајева

На основу члана 7. Ст. 1. и 2. и чл. 8. Одлуке о додјели у закуп пословних зграда и просторија Града Сарајева („Службене новине Кантона Сарајево“, број 30/15), градоначелник Сарајева објављује Јавни оглас за додјелу у закуп пословних просторија и гаража Града Сарајева. Јавни оглас истакнут је на веб страници Града Сарајева: http://www.sarajevo.ba/ba/files/javni_oglas_garaze.pdf