Održana plesna bajka u Vijećnici

Plesni centar Just dance iz Sarajeva velikom plesnom revijom obilježio je Dan pobjede nad fašizmom, godišnjicu otvaranja Vijećnice i svoj drugi rođendan. Revija je otvorena Bečkim valcerom kojeg su otplesali Mimi i Faruk te višestruki prvaci Lejna i Ervin. Plesna revija je organizirana uz veliku potporu gradonačelnika Sarajeva prof. dr. Ive Komšića. 

Svečani koncert Zagrebačke filharmonije u nedjelju, 8. svibnja u Vijećnici u organizaciji Grada Sarajeva povodom Dana Europe i pobjede nad fašizmom

Zagrebačka filharmonija će u nedjelju 08. svibnja 2016. godine s počekom u 20.00 sati u Vijećnici održati Svečani koncert u organizaciji Grada Sarajeva i gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića. Zagrebački filharmonisti će pored Ode radosti, izvesti djela Lisinskog, Gotovca i Mendelsona, uz učešće solistkinje-sopranistice Ive Krušić i pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića. Gradu Sarajevu je izuzetna čast što je u prilici da nakon Sarajevske i Bečke filharmonije, ugosti i Zagrebačku filharmoniju, u godini kada gradovi Sarajevo i Zagreb obilježavaju 15 godina uspješnih partnerskih i prijateljskih veza.

Gradonačelnik Komšić Romima čestitao Đurđevdan

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić Romima Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada Sarajeva upućuje najiskrenije čestitke povodom njihovog najvećeg blagdana Đurđevdana, sa željom za dobro zdravlje, sreću i prosperitet.„Želim vam da ovaj dan provedete u radosti i miru sa svojom obitelji, te da svi zajedno gradimo bolju budućnost u zajedništvu“, istakao je Komšić. Đurđevdan je blagdan kojeg obilježavaju Romi širom Europe. Pored bogate trpeze i veselja, predstavlja još i buđenje proljeća, prirode i novih nada. Obilježavanje ovog blagdana je još jedan način kako Romi u Sarajevu nastoje da sačuvaju svoju tradiciju, kulturu i stare običaje.