Gradonačelnik Komšić uručio certifikate polaznicima Akademije izvrsnosti BiH 2016.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić danas su u Vijećnici uručili certifikate talentiranim bh. studentima koji su uspješno prošli Akademiju izvrsnosti BiH 2016. Čestitajući im na učešću u Akademiji, gradonačelnik Komšić je kao pozitivno izdvojio i činjenicu da su studenti na Akademiji educirani iz različitih područja, uključujući i komunikacijske vještine.

Javni uvid i javna rasprava na temu: Prijedlog izmjena i dopuna RP „Alipašin most VII”

Obavještavaju se zainteresirani građani i pravne osobe da je u tijeku javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna RP „Alipašin most VII” od 06.05. do 20.05.2016. godine, u terminu od 8.30 do 15 sati u holu Općine Novi Grad Sarajevo. Javna rasprava  održat će se u utorak 24.05.2016. godine u 17 sati u  dvorani Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo (ulica Bulevar Meše Selimovića, broj 97).

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka nazočit će primopredaji inhalatora u Domu zdravlja „Omer Maslić“

U četvrtak, 12.05.2016. godine u 11 sati, u Domu zdravlja „Omer Maslić“ zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka, nazočit će primopredaji inhalatora, koju je donirala Udruga „Pro Sarajevo” iz njemačkog pobratimskog grada Friedrichshafena. Dom zdravlja „Omer Maslić“ je  prema svojim potrebama odabrao, a ova udruga financirala nabavku profesionalnog inhalatora za djecu, u iznosu od 1.580,00 KM.