Telegram sućuti gradonačelnika Komšića povodom smrti akademika Božidara Matića

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je povodom smrti akademika Božidara Matića uputio telegram sućuti obitelji Matić i Akademiji nauka i umjetnosti BiH. „U ime Grada Sarajeva i u svoje osobno ime upućujem Akademiji znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine najiskreniju sućut povodom smrti akademika prof. dr. Božidara Matića. Gospodin Matić je za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu učinio sve što je mogao, i kao političar, i kao sveučilišni profesor, i kao gospodarstvenik.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka nazočio primopredaji inhalatora u Domu zdravlja „Omer Maslić“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka, zajedno s  generalnim direktorom JU Dom zdravlja KS dr. Milanom Miokovićem  nazočio je danas primopredaji inhalatora za djecu u Domu zdravlja „Omer Maslić“. Inhalator je donirala Udruga građana „Pro Sarajevo” iz njemačkog pobratimskog grada Friedrichshafena. „Udruga „Pro Sarajevo” ovim gestom  još jednom potvrđuje da je istinski prijatelj Sarajeva. Ovakvim projektima doprinosi nastavku i učvršćivanju partnersko-prijateljskih veza između Sarajeva i  Friedrichshafena koji traju već 44 godine“, kazao je Skaka.

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji Sarajeva i Bad Ischla u Vijećnici, koncert Limenog orkestra iz ovog austrijskog grada ispred Katedrale

Pozivamo Vas u Svečanu dvoranu u Vijećnici, u subotu 14.05.2016. godine u 12.30 sati, na Ceremoniju potpisivanja Sporazuma o suradnji između Grada Sarajeva i austrijskog grada Bad Ischla. Sporazum će potpisati gradonačelnici Ivo Komšić i Hannes Heide i potom se obratiti novinarima.  U umjetničkom dijelu programa sudjelovat će Kvartet harmonika sarajevske Srednje glazbene škole. Kvartetu će se pridružiti Limeni orkestar iz Bad Ischla, koji će izvesti dvije kompozicije u auli Vijećnice, a potom od 13.30 sati, prodefilirati starim dijelom grada do Katedrale, gdje će za građane i goste Sarajeva održati polusatni koncert.