Zamjenik gradonačelnika Skaka u Vijećnici bio domaćin poslovnoj eminenciji regije, sudionicima Samita 100 biznis lidera

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe okupio je u Sarajevu od 27. do 30. svibnja najeminentnije poslovne lidere iz regije uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu. Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ održan je zajedno s Brdo Brijuni procesom, koji je okupio političku eminenciju jugoistočne i središnje Europe. Grad Sarajevo je podržao ovaj skup organizirajući Gala večeru prvog dana Samita u Vijećnici. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je tom prigodom poželio dobrodošlicu i ugostio poslovnu eminenciju regije.

U fokusu susreta Abdulaha Skake i Kadira Topbaşa organiziranje manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“

Na poziv gradonačelnika Grada Istanbula Kadira Topbaşa, zamjenik gradonačelnika Sarajeva  Abdulah Skaka sudjelovao je na Panel konferenciji pod nazivom „Odgovor gradova na problem migracija“, organiziranoj za gradonačelnike iz Europe i svijeta u sklopu Svjetskog humanitarnog skupa u Istanbulu. Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas na posebno organiziranom bilateralnom susretu primio je zamjenika gradonačelnika Skaku, tijekom kojeg su razgovarali o budućoj suradnji Sarajeva i Istanbula.

Izaslanstvo Grada Sarajeva odalo počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija

Gradonačelnik Ivo Komšić s gradskim vijećnicima Edinom Latif, Velijom Katicom i Suvadom Kerlom, u ime Grada Sarajeva, danas je položio cvijeće i odao počast žrtvama masakra u ulici Ferhadija. Na tom mjestu je prije 24 godine, uslijed rasprskavajućeg djelovanja minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno 26, a teže i lakše ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za kruh.