Zamjenik gradonačelnika Skaka primio višečlano izaslanstvo pobratimskog grada Friedrichshafena

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka danas je u prostorijama Gradske uprave upriličio prijem za građane njemačkog grada Friedrichshafena, koji predvođeni zamjenikom gradonačelnika i gradskim vijećnikom dr. Wolfgangom Siggom, borave u Sarajevu i BiH u sklopu studijskog putovanja. Zamjenik gradonačelnika Skaka izrazio je zadovoljstvo što je Grad Sarajevo prvi grad s kojim je Friedrichshafen prije 54 godine uspostavio pobratimske odnose koji su i dalje vrlo intenzivni zahvaljujući obostranoj predanosti i iskrenoj volji građana oba grada.

Gradimir Gojer na otvaranju Paviljona na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture u Veneciji

Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer nazočio je na 15. međunarodnoj izložbi arhitekture – Venecijanskom bijenalu u okviru koje je, izložbom „Sarajevo Now: People’s Museum“, a u sklopu Projekta „Reactivate Sarajevo“ predstavljen i Povijesni muzej Bosne i Hercegovine. Na izložbi su, između ostalog, predstavljene fotografije Jima Marshalla koje svjedoče o transformaciji Sarajeva, ilustracije svakodnevnog života i detalja Sarajeva autorice Charlie Koolhaas i fotografije Povijesnog muzeja BiH autora Daniela Schwartza.

U Vijećnici zamjenik gradonačelnika Skaka u ime Grada Sarajeva poželio dobrodošlicu sudionicima Samita lokalnih vlasti Europe i Azije

U dvorani Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je prijem za gradonačelnike i načelnike iz 15 država Europe i Azije, koji su sudjelovati u radu Samita lokalnih vlasti Europe i Azije, članica Unije općina TDBB-a (Unija država turskog svijeta), koji se prvi put organizira u BiH. Osvrnuvši se ukratko na historijat Vijećnice, zamjenik gradonačelnika Skaka je kazao da Vijećnica ove godine obilježava 120 godina od kada je izgrađena i predana gradskoj općini na korištenje.