Замјеник градоначелника Скака примио вишечлану делегацију побратимског града Фридрихсхафена

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака данас је у просторијама Градске управе уприличио пријем за грађане њемачког града Фридрихсхафена, који предвођени замјеником градоначелника и градским вијећником др. Волфгангом Сигом, бораве у Сарајеву и БиХ у склопу студијског путовања. Доградоначелник Скака је изразио задовољство што је Град Сарајево први град с којим је Фридрихсхафен прије 54 године успоставио побратимске односе који су и даље врло интензивни захваљујући обостраној преданости и искреној вољи грађана оба града.

Градимир Гојер на отварању Павиљона на 15. Венецијанском бијеналу архитектуре у Венецији

Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Градимир Гојер присуствовао је на 15. међународној изложби архитектуре – Венецијанском бијеналу у оквиру које је, изложбом „Сарајево Now: People’s Museum“, а у склопу Пројекта „Reactivate Сарајево“ представљен и Хисторијски музеј Босне и Херцеговине. На изложби су, између осталог, представљене фотографије Џима Маршала које свједоче о трансформацији Сарајева, илустрације свакодневног живота и детаља Сарајева ауторице Charlie Koolhaas и фотографије Хисторијског музеја БиХ аутора Даниела Швартза.

Градоначелник Комшић боравећи у Загребу, поводом Дана града, посјетио тешко болесног Предрага Матвејевића

Градоначелник Сарајева Иво Комшић борави у Загребу на позив градоначелника Милана Бандића у поводу Дана града Загреба. Градоначелник Комшић је уочи Дана града присуствовао величанственом свечаном концерту солиста, збора и оркестра Хрватског народног казалишта под називом Загребу у част.

У Вијећници доградоначелник Скака у име Града Сарајева пожелио добродошлицу учесницима Самита локалних власти Европе и Азије

У сали Градског вијећа у сарајевској Вијећници, замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака уприличио је пријем за градоначелнике и начелнике из 15 држава Европе и Азије, који су учествовали у раду Самита локалних власти Европе и Азије, чланица Уније општина ТДББ-а (Унија држава турског свијета), који се први пут организује у БиХ. Осврнувши се укратко на хисторијат Вијећнице, доградоначелник Скака је казао да Вијећница ове године обиљежава 120 година од када је изграђена и предата градској општини на коришћење.

Доградоначелник Скака данас у Вијећници угостио генералног директора Исламске организације за образовање, науку и културу – ИСЕСЦО

Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака био је данас у Вијећници домаћин генералном директору Исламске организације за образовање, науку и културу – ИСЕСЦО др. Абдулазизу Отхману Алтвајириу. Током посјете једном од најзначајнијих симбола града Сарајева, доградоначелник Скака је директора организације ИСЕСЦО упознао са самим хисторијатом Вијећнице као и процесом  њене обнове који је трајао 18 година. Др. Алтвајири је изразио одушевљење самим изгледом овог архитектонског драгуља, посебно аулом, Свечаном и салом Градског вијећа.

Доградоначелник Скака у Вијећници био домаћин пословној еминенцији региона, учесницима Самита 100 бизнис лидера

Самит 100 пословних лидера југоисточне Европе окупио је у Сарајеву од 27. до 30. маја најеминентније пословне лидере из региона укључујући Словенију, Хрватску, Србију, Босну и Херцеговину. Уз покровитељство Предсједништва БиХ, овогодишњи Самит 100 под називом „Договор за ново доба Босне и Херцеговине“ одржан је заједно са Брдо Бријуни процесом, који је окупио политичку еминенцију југоисточне и централне Европе. Град Сарајево је подржао овај скуп организујући Гала вечеру првог дана Самита у Вијећници. Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака је том приликом пожелио добродошлицу и угостио пословну еминенцију региона.

У фокусу сусрета Абдулаха Скаке и Кадира Топбаша организовање манифестације „Дани Истанбула у Сарајеву“

На позив градоначелника Града Истанбула Кадира Топбаша, замјеник градоначелника Сарајева  Абдулах Скака учествовао је на Панел конференцији под називом „Одговор градова на проблем миграција“, организованој за градоначелнике из Европе и свијета у склопу Свјетског хуманитарног скупа у Истанбулу. Градоначелник Истанбула Кадир Топбаш на посебно организованом билатералном сусрету примио је доградоначелника Скаку, током којег су разговарали о будућој сарадњи Сарајева и Истанбула.

Делегација Града Сарајева одала почаст жртвама масакра у улици Ферхадија

Градоначелник Иво Комшић са градским вијећницима Едином Латиф, Велијом Катицом и Сувадом Керлом, у име Града Сарајева данас је положио цвијеће и одао почаст жртвама масакра у улици Ферхадија. На том мјесту је прије 24 године, усљед распрскавајућег дејства минобацачке гранате испаљене са агресорских положаја, убијено 26, а теже и лакше рањено 108 наших суграђана док су чекали у реду за хљеб.

Делегација Града Сарајева одаће почаст жртвама масакра у улици Ферхадија

У петак 27.05.2016. године у 10.00 часова, градоначелник Иво Комшић са градским вијећницима: Едином Латиф, Велијом Катицом и Сувадом Керлом, у име Града Сарајева одат ће почаст и положити цвијеће на мјесто масакра у улици Ферхадија између бројева пет и 12. На том мјесту је прије 24 године, усљед распрскавајућег дејства минобацачке гранате испаљене са агресорских положаја, убијено 26, а теже и лакше рањено 108 наших суграђана док су чекали у реду за хљеб.

Град Сарајево са 80.000 КМ подржао вјерске заједнице и цркве

Градоначелник Сарајева Иво Комшић данас је у просторијама Градске управе потписао уговоре о реализацији одобрених средстава из Буџета Града Сарајева за 2016. годину с представницима вјерских заједница и цркава: Исламске вјерске заједнице и Јеврејске општине, те Католичке и Православне цркве. Церемонији потписивања уговора присуствовали су и замјеник градоначелника Абдулах Скака и помоћница градоначелника за локалну самоуправу, Драгана Солаковић.