Заједничке изјаве градоначелника Сарајева и Дејтона у петак у просторијама Управе Града Сарајева

У петак 01.07.2016. године у 12.15 часова, градоначелник Сарајева Иво Комшић и градоначелница Дејтона Нан Валеј даће заједничке изјаве за новинаре у сали Градске управе Града Сарајева, улица Хамдије Крешевљаковића 3/3, након пријема уприличеног за делегацију из овог америчког града. Повод узвратне тродневне посјете вишечлане делегације пријатељског и побратимског града Дејтона је наставак, али и дефинисање конкретније сарадње у области образовања, културе, туризма ова два града, која су се побратимила 1999. године.

Јавни увид у Нацрте РП „Алипашин мост V” и „Алипашин мост VI”

Обавјештавају се заинтересовани грађани и правна лица, да је у току јавни увид у Нацрте РП „Алипашин мост V” и „Алипашин мост VI” од 24.06. до 24.07.2016. године, у термину од 08.30 до 15.00 часова у просторијама МЗ „Алипашин мост II“, улица Касима Хаџића до броја 6.

Челници Града Сарајева изразили најискренију сућут породицама страдалих у терористичким нападима у Истанбулу

Градоначелник Сарајева Иво Комшић и његов замјеник Абдулах Скака данас су посјетили амбасадора Р Турске у БиХ, Њ.Е. Цихада Ергинаја поводом терористичких напада на истанбулски међународни аеродром Ататурк, у којима је, према посљедњим подацима, убијено 41, а повријеђено око 239 људи.  Том приликом су осудили тероризам као чин безумља над невиним људима. „Шокирани смо терористичким нападима у Истанбулу, који угрожавају све цивилизацијске вриједности. У име грађана Сарајева и особно, турском народу и породицама погинулих изражавамо најискренију сућут, а повријеђенима желимо брз опоравак“, казали су Комшић и Скака.

Градски вијећници усвојили Одлуку о приступању изградњи нове Требевићке жичаре и пратећих објеката

На 40. сједници Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао Суљо Агић, предсједавајући Градског вијећа, градски вијећници су одали почаст убијеним невиним људима, у експлозији која се догодила синоћ у терористичком нападу у Истанбулу, на Аеродрому Ататурк. Рад Градског вијећа је почео усвајањем Одлуке о додјели у закуп гараже у улици Дејзина Бикића Е2 (22). Даље су градски вијећници усвојили Одлуку о усвајању Измјена и допуна Регулационог плана „Алипашин Мост VII“ – Зона Ц са Одлуком о провођењу исте, по скраћеном поступку, како је предложена те измијењена током расправе на самој сједници.

Најава одржавања 40. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 40. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати у сриједу 29.06.2016. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића број 3/1.

У недјељу у Вијећници „Међународни дан јоге и индијске културе”

Амбасада Индије у БиХ овог викенда организује манифестацију „Међународни дан јоге и индијске културе”, три бх. града: Сарајево, Мостар и Бања Лука.  
Манифестација у Сарајеву почиње наступом индијских умјетника у недјељу, 26.06.2016. у Вијећници са почетком у 10.30 часова, након чега слиједи час јоге. 
Такође ће у Вијећници током наредне седмице бити приређена изложба „Калпана – ремек дјела индијског фигуративног савременог сликарства”, на којој ће бити представљена сликарска остварења 14 најпризнатијих индијских сликара, а састојаће се од репродукција оригиналних сликарских радова.

Јавни увид и јавна расправа на тему: Приједлог измјена и допуна РП „Чобанија”

Обавјештавају се заинтересовани грађани и правна лица, да је у току јавни увид у Приједлог измјена и допуна РП „Чобанија” од 24.06. до 08.07.2016. године, у термину од 09.00 до 15.00 часова у просторијама МЗ „Скендерија – Подтекија“ (улица Скендерија број 5). Јавна расправа  одржаће се у петак 08.07.2016. године у 16.30 часова у  просторијама МЗ Скендерија – Подтекија (улица Скендерија број 5).  

Због одржавања првог Европског Самита о исламофобији у Европи у петак неће бити посјета Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да у петак  (24. јуни 2016.) у сарајевској Вијећници неће бити посјета. Разлог томе је одржавање првог Европског Самита о исламофобији у Европи.

U Sarajevu održana Konferencija pod nazivom “Lokalna vlast za društva zajedničkih vrijednosti u jugoistočnoj Evropi”

 “Lokalna vlast za društva zajedničkih vrijednosti u jugoistočnoj Evropi”, tema je Konferencije održane danas u Sarajevu, koju je otvorio gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić. Uz riječi dobrodošlice, gradonačelnik Sarajeva je istakao kako je ovo prva konferencija u našoj regiji koja daje priliku da se razmotre prednosti uspostavljanja dvije mreže: bosansko – hercegovačke i regionalne mreže gradova zajedničkih vrijednosti u jugoistočnoj Evropi, odnosno, postojanja ključne uloge gradova u prevazilaženju podjela na osnovu identiteta.

Одржана прес конференција поводом Конференције “Локална власт за друштва заједничких вриједности у југоисточној Европи”

Данас је у Градској управи Града Сарајева одржана прес конференција поводом одржавања Конференције “Локална власт за друштва заједничких вриједности у југоисточној Европи”, у организацији Града Сарајева, Пројекта друштва заједничких вриједности „Клуб де Мадрид” и Фондације друштва заједничких вриједности Сарајево. Говорећи о значају одржавања овог изузетно значајног међународног скупа у Сарајеву, градоначелник Комшић је истакао да је ово прва конференција у нашој регији која говори о врло значајној теми – односу локалних власти за друштва заједничких вриједности. „Као градоначелник сам се прикључио организацији ове конференције, јер сматрам да је наша задаћа да формирамо мрежу градова и општина, прије свега у БиХ, а онда и у цијелој регији са циљем рјешавања углавном сличних проблема са којима се сусрећемо. Обнова друштва је задатак који стоји пред политиком, и то прије свега на локалној разини”, истакао је Комшић.