Gradonačelnica Daytona tijekom susreta sa Komšićem: Planiramo još intenzivniju suradnju sa Sarajevom

Gradonačelnik Sarajeva danas je sa zamjenikom predsjedatelja Gradskog vijeća Gradimirom Gojerom, upriličio prijem za višečlano izaslanstvo prijateljskog i pobratimskog grada Daytona predvođeno gradonačelnicom Nan Whaley. Nakon što je gradonačelnik Komšić u studenom prošle godine nazočio, u ime Grada Sarajeva, obilježavanju 20. godišnjice mirovnih pregovora, dogovorena je uzvratna posjeta Sarajevu gdje je izaslanstvo Daytona danas izrazilo zahvalnost Komšiću na prijemu i prijateljstvu. 

Gradonačelnik Komšić čestitao Ramazanski bajram, blagdan oprosta, ljubavi i brige za bližnje

Gradonačelnik Ivo Komšić je u svoje i u ime Grada Sarajeva povodom Ramazanskog bajrama uputio čestitku Huseinu ef. Kavazoviću, reisul-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, Enesu Ljevakoviću, muftiji sarajevskom i Feridu Dautoviću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. „Vama osobno i svim muslimanima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini želim uputiti iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, blagdana oprosta, duhovnog pročišćenja, ljubavi i brige za bližnje.

Natječaj za dodjelu stipendija iz sredstava Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu

Nakon što je Gradsko vijeće Grad Sarajeva na svojoj posljednjoj sjednici, 29.06.2016. godine usvojilo Program stipendiranja učenika srednjih škola, Grad Sarajevo raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija iz sredstava Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu. Stipendije se dodjeljuju za školsku 2015./2016. godinu, a sredstva u iznosu od 100.000,00 KM su osigurana u Proračunu Grada za 2016. godinu. Visina mjesečne stipendije iznosi 100,00 KM po učeniku, za školsku 2015./2016. godinu u trajanju od devet mjeseci. Natječaj za dodjelu stipendija istaknut je na službenoj web stranici Grada Sarajeva, www.sarajevo.ba, a zainteresirani učenici mogu prijave podnijeti u roku od 15 dana od dana objavljivanja.

Javna tribina: Temeljna koncepcija RP „Bojnik II”

Javna tribina o Temeljnoj koncepciji Regulativnog plana „Bojnik II” održat će se u petak, 08.07.2016. godine u 17.00 sati u dvorani Općinskog vijeća Općine Novi Grad, ulica Bulevar Meše Selimovića, broj 97. Grafički prilog Temeljne koncepcije RP „Bojnik II“ – karta Urbanističkog rješenja će do 08.07.2016. godine biti izložen u holu Općine Novi Grad Sarajevo na II katu, do sobe 217.