Dogradonačelnik Skaka se u ime Grada Sarajeva zahvalio aktivistima iz Vičence na stipendiranju djece iz Fonda „IKRE“

Večeras je u Domu Armije održana svečana manifestacija povodom obilježavanja 20 godina bratimljenja Grada Sarajeva, Fonda „IKRE“ i italijanske regije Veneto. Zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka je u ime Grada Sarajeva pozdravio domaćine i goste iz Italije riječima: „Prilika je izuzetno svečana. Iza nas je 20 godina veoma uspješne saradnje. Uvjeren sam da gradove Sarajevo i Vičenzu, kao i regiju Venuto, čeka još 20 i više godina prijateljstva.

Zbližila su nas djeca iz Fonda IKRE, i naravno – Udruženje Insieme per Sarajevo (Zajedno za Sarajevo), koje je svojim donacijama svih ovih godina pomoglo djeci šehida, palih boraca i civilnih žrtava rata da steknu što kvalitetnije obrazovanje“. Dogradonačelnik Skaka je posebno naglasio da misija ove italijanske organizacije pokazuje da „dobrota ne poznaje granice i da je potreba da se pomogne drugima najveći dokaz humanosti”.Uz iskrene čestitke za ovaj jubilej, dogradonačelnik Skaka je gradonačelniku Vičence g. Akil-u Variati-ju uručio prigodan poklon.

Gradonačelnik Vičenze je u svom obraćanju istaknuo da Sarajevo, u kojem je stekao veliki broj prijatelja svih ovih godina saradnje, za njega predstavlja simbol susreta i suživota različitih kultura.
101323

Gradonačelnik Variati je posebno naglasio angažman porodica-volontera okupljenih u Udruženju „Insieme per Sarajevo“ na čelu sa njihovim agilnim predsjednikom dr. Santeom Bressanom, koji su pomogli djeci Sarajeva kako u stipendiranju, tako i u liječenju, organiziranju ljetovanja i zimovanja, instruktivne nastave i drugim korisnim sadržajima.

101324

 

[ Nazad ]10