Dogradonačelnik Skaka u ime Grada Sarajeva pozdravit će učesnike Simpozija „Reactivate Sarajevo“ u Vijećnici

Pod počasnim pokroviteljstvom Grada Sarajeva u petak, 23. septembra u Svečanoj sali sarajevske Vijećnice, s početkom u 09.00 sati, održat će se jednodnevni međunarodni simpozij pod nazivom „Reactivate Sarajevo“.Zamjenik gradonačelnika  Abdulah Skaka će u ime domaćina Grada Sarajeva otvoriti skup i poželjeti uspješan rad učesnicima Simpozija, koji će okupiti domaće i međunarodne eksperte iz oblasti arhitekture, urbanizma i kulture.

U sklopu Simpozija, održat će se nekoliko okruglih stolova, na kojima će se razgovarati, između ostalog, o razvoju urbane infrastrukture, o potencijalima i izazovima gradova kad je riječ o urbanom planiranju, kao i o  kulturnom menadžmentu za revitalizaciju gradova.

Simpozij se održava u organizaciji Urban-Think Tank i Katedre arhitekture i urbanog planiranja (ETH) iz Zuricha, u saradnji sa internacionalnim i lokalnim partnerima (fakultetima, muzejima, fondacijama).

Ovaj značajni međunarodni skup arhitekata i urbanista podržali su Grad Sarajevo, te Švicarska nacionalna znanstvena fondacija (SNSF) i Švicarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) preko Švicarske ambasade u BiH.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost