Gradonačelnik Komšić na 6. Ljubljanskom forumu posvećenom „Budućnosti gradova – Zeleni gradovi & pametna infrastruktura“

Na poziv Grada Ljubljane i Instituta GoForeSight (GFS), gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić će 6. i 7. oktobra učestvovati u radu 6. Ljubljanskog foruma. Predstavnici gradova, regija, država i institucija Evropske unije, te privrednici i investitori će tokom dvodnevnog rada ovog foruma, podijeliti svoja iskustva u upravljanju i vizije razvoja na temu „Budućnost gradova: Zeleni gradovi & pametna infrastruktura“.

Prvog dana Ljubljanskog foruma predviđen je okrugli sto gradonačelnika koji će u svojim obraćanjima i diskusijama navesti primjere dobrih praksi svojih lokalnih zajednica.

U svom obraćanju, gradonačelnik Komšić će predstaviti aktuelne razvojne projekte Grada Sarajeva, kao što su projekat izgradnje prve biciklističke staze na području grada Sarajeva prema evropskim standardima, Projekat izgradnje Trebevićke žičare, te ih upoznati sa aktivnostima Mreže energetski efikasnih  glavnih gradova u jugoistočnoj Evropi, čiji je član Grad Sarajevo.

Vijećnica u četvrtak otvorena za javnost od 14 do 20 sati zbog turneje trofeja Lige prvaka za Bosnu i Hercegovinu

U četvrtak 6. oktobra sarajevska Vijećnica će biti otvorena za javnost samo u periodu od 14 do 20 sati, kada će ulaz biti besplatan. Povod toga je turneja trofeja Lige prvaka za Bosnu i Hercegovinu, čija je prva stanica Sarajevo.

Svi zainteresirani će, u navedenom periodu, u auli Vijećnice moći pogledati ovaj trofej, te se fotografirati i družiti sa Luisom Garciom, bivšom fudbalskom zvijezdom i osvajačem ovog trofeja sa Liverpoolom 2005. godine, koji je ove godine zvanični  ambasador turneje.
Sarajevska vijećnica će od petka, 7. oktobra biti otvorena za javnost u redovnom terminu od 10 do 17 sati.