Zbog prijema kojeg organizuje Ambasada Austrije u BiH 26. oktobra nema posjeta Vijećnici

Molimo Vas da putem Vaše medijske kuće obavijestite građane i goste grada da će u srijedu 26. oktobra 2016. sarajevska Vijećnica biti zatvorena za posjete zbog prijema kojeg organizuje Ambasada Austrije u BiH povodom proslave Nacionalnog dana Austrije.

Od četvrtka, 27. oktobra, Vijećnica će ponovo biti otvorena za posjetioce u svom standardnom radnom vremenu od 10 do 20 sati.

 

Mališani vrtića „Makovi” u posjeti gradonačelniku Ivi Komšiću

101417Gradsku upravu Grada Sarajeva i gradonačelnika Ivu Komšića posjetili su danas naši najmlađi sugrađani, petnaestero djece vrtića „Makovi“, koji djeluje pri Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva”. U pratnji djece bile su odgajateljica Jasmina Šerak i socijalna radnica Amela Buljubašić.

Kao pravi gosti, mališani su gradonačelniku darovali sliku koju su zajednički izradili, ali i znatiželjno postavili brojna pitanja. Ema i May Lu’lu su otpjevale pjesmu o zavičaju, a Tajra je znala da je Sarajevo glavni grad. Dječaci navijaju za „Sarajevo” ili „Želju”, a nekima je draga i „Barcelona”.

Komšić je govorio o svom jednom radnom danu, te o tome kako je biti gradonačelnik Sarajeva. Nakon ugodnog druženja, gradonačelnik je djeci poklonio značke Grada Sarajeva: „Ne smijete ih izgubiti. Možda će neko od vas jednom postati gradonačelnik ili gradonačelnica”, kazao je Komšić.

101418

Gradonačelnik je ovom prilikom uposlenicima JU „Djeca Sarajeva” zahvalio na izuzetnom angažmanu u radu sa djecom tokom proteklih 71 godinu: „Vrtić je ustanova koja omogućava djeci da se igraju i druže, te kvalitetno pripremaju za školu“, kazao je Komšić.

Kako bi uslovi za boravak djece u vrtićima bili još bolji, Grad Sarajevo je sa 20.000 KM podržao nabavku opreme za kuhinje u kojima se spremaju obroci, kao i nove transportne posude za dostavljanje hrane za vrtiće koji djeluju u sklopu JU „Djeca Sarajeva“.

101419