Gradonačelnik Komšić i dogradonačelnik Skaka paljenjem lampica na jelki svečano otvorili Šesti Sarajevo Holiday Market

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić  i dogradonačelnik Abdulah Skaka večeras su paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki svečano otvorili  Šesti Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana na Marijin dvoru, zajedno sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, direktorom ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomasom Rojasom, generalnom direktoricom kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo Marijom Anragyrou – Nikolić, direktorom Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Alisom Brkićem i premijerom KS Elmedinom Konakovićem.

shm8

Time je označen početak najvećeg Sarajevo Holiday Marketa u novom ruhu i na novoj lokaciji na prostoru od 11 hiljada m2, u organizaciji UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a i uz pomoć Grada Sarajeva.

shm6shm5

shm4

shm3

Zimska čarolija Holiday Marketa trajat će od 7. decembra ove godine do 14. januara 2017. godine. Novitet ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa je klizalište na otvorenom na 400 m2, sa pravim ledom na kojem će klizanje tokom 39 dana biti besplatno.

sarajevo-holiday-market1

Prisutne građane večeras su zabavljali Sarajevski tamburaši, dječiji hor Basic’s i DJ Santa Sister, a po završetku programa na otvorenom, u PAN Winter Pubu nastupit će grupa Gonzo.

sarajevo-holiday-market2

Posjetitelji će i ove godine u kućicama Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača i okrijepiti se toplim napicima i ukusnom hranom.

Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Irske za BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Irske za BiH, NJ.E. Seana O’ Regana.

101471

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik Komšić je upoznao ambasadora sa ustavno-pravnim položajem grada Sarajeva i poželio mu uspješan mandat.

Ambasador O’Regan istakao je da je posebno vezan za našu zemlju, te da glavni grad Republike Irske ima zapaženu bosanskohercegovačku zajednicu i izrazio želju za uspostavljenjem saradnje između dvije zemlje.

Ovom prilikom, gradonačelnik je predložio da se razmotri mogućnost uspostavljanja saradnje između Sarajeva i Dablina.

Gradonačelnik Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Švicarske Konfederacije u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Švicarske Konfederacije u BiH NJ.E. Andreu Rauber Saxer kojoj je poželio uspješan mandat u BiH i nastavak dobre saradnje Grada Sarajeva sa Ambasadom Švicarske u BiH.

101469

Gradonačelnik Komšić i ambasadorica Rauber Saxer su se složili da je dosadašnja saradnja između Grada Sarajeva i Švicarske Konfederacije bila izrazito uspješna, te su izrazili nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti. Ambasadorica je posebno istakla zajednički rad na projektu „Reactivate Sarajevo“ te je uručila pozivnicu gradonačelniku da posjeti postavku pod naslovom „Sarajevo sada: narodni muzej“ čiji su autori Urban Think-Tank ETH Zurich i arhitekti Baier Bischofberger koja će biti izložena u Historijskom muzeju do 31. januara 2017.

Gradonačelnik Komšić je zahvalio Ambasadi na pomoći koju je Švicarska Konfederacija pružala i pruža Bosni i Hercegovini, a naročito za donaciju opreme za žičaru iz Grächena.