Intenzivne pripreme za najspektakularniji Javni doček Nove godine u Sarajevu: bina široka 50 metara i najveći laser show

Na jedinstvenoj lokaciji Trga Bosne i Hercegovine, u srcu Sarajeva, kamere su zabilježile pozitivnu atmosferu sa sastanka Organizacijskog odbora Javnog dočeka Nove 2017. godine. Predstavnici ekipa zaduženih za produkciju koncerta Dine Merlina su stigli iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Saznajemo da će organizacijski i produkcijski tim brojati preko 200 članova i da intenzivne pripreme teku u pozitivnoj atmosferi i iščekivanju najspektakularnijeg dočeka Nove godine u Sarajevu.

Bina će biti široka 50 metara, a za praćenje ovog supershow-a bit će postavljeno preko 250m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu.

Organizatori javljaju da će javnosti uskoro biti dostupno više detalja o samom događaju kao i mapa lokacije za orijentaciju posjetilaca. Zbog velikog interesovanja javnosti mole se sve turističke agencije da dolazak autobusa prijave Turističkoj zajednici kako bi se na vrijeme obezbijedilo usmjerenje za pristup.

copy-of-10

 

 

 

 

 

 

Sarajevski Čarobnjak po prvi put u karijeri nastupit će u svom rodnom gradu, za najsjajniju noć u godini. Uz Dinu Merlina i goste Divanhanu, Yehan Jehan i After Affair Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo s gradskim općinama imaju za cilj da dočekom Nove godine Sarajevo postane turistička destinacija broj jedan u regionu! Sve informacije na: http://www.dinomerlin.com/NovaGodina2017