Dogradonačelnik Abdulah Skaka dobio zahvalnicu od Plivačkog kluba „SPID“

Dogradonačelnik Abdulah Skaka primio je danas u posjetu predsjednika Plivačkog kluba „SPID“ Amela Kapu. Dogradonačelniku Skaki je uručena zahvalnica za pomoć i podršku koju je pružio klubu, a samu zahvalnicu, odnosno motive u pozadini, uradila su djeca koja treniraju u klubu.

PK „SPID“ je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini i ujedno predstavlja pozitivan primjer uspješne inkluzije.

„Kada sam početkom godine posjetio Amela i djecu koja treniraju,osjetio sam entuzijazam i pozitivnu energiju, znao sam da rezultati neće izostati. Djeca su za samo nekoliko mjeseci naučila plivati poput malih profesionalaca“, naglasio je Skaka.

Grad Sarajevo će i dalje pomagati PK SPID  sa nadom da će i drugi prepoznati pozitivan primjer rada sa osobama koje imaju invaliditet.

„Postoje mnoge teorije o inkluziji osoba sa invaliditetom posebno djece. Ono što radi PK SPID je primjer kako se to radi u praksi i na koji način se ruše predrasude. Tu su i razne medalje koje mogu biti motivacija, a možda neko od njih bude i u Tokiju 2020. godine“, rekao je Kapo.